3D Harikalar Diyarı’na Gittiniz mi?

    10 yıl önce yazıldı. Yazar:
    Abone Ol :  

    zaman_3d_logoHer zaman mimari açıdan yeni mekanlar keşfetmeye nakit yada zaman açısından uygun olamayabiliyoruz.Proje tasarım sürecinin en önemli gaz vericilerinden olan gezmek , fotoğraflamak kendi yorumunu katmak , ”ben olsaydım böyle yapardım!” notları tutmak için artık çok daha ucuz ve yaratıcı bir önerim olacak.

    Hatırlarsanız daha önce web üzerinden 3d panaromik gezintiler yapabileceğiniz bir uygulamayı bu yazımda söylemiştim.Panaromik fotoğraflarla mekanların içerisinde sanal gezintilere davet eden yapıların mimarisine güvenen yapılar olduklarından da bahseden bu yazıyı da sizlerle paylaşmıştık. 

    Panaromik fotoğraflarla yapacağınız sanal gezintiler için ücretli ve ücretsiz bir çok uygulama bulunmakta.

    Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizi harika bir web uygulamasıyla tanıştıracağım..

    3dmekanlar sitesi ile Ayasofya , Çamlıca Kız Lisesi , Adile Sultan Kasrı , Mihrimah Sultan Camii ve aklınıza gelecek ne kadar mimarimize ışık tutabilecek yapı varsa tamamını sanal ortamda hatta isterseniz akıllı telefonunuzda bile ücretsiz gezebileceksiniz.Mimarlık öğrencileri ve mimarlık okumak isteyenler için harika biruygulama olduğunu belirtmek isterim.

    Android Uygulaması olarak veya İphone uygulaması olarak’ta indirebileceğiniz bu harika nimetlerden mutlaka faydalanmalıyız.

    Üstelik hepsi sadece tarihi yapılardan da ibaret değil!.

    3D Mekanlar sitesi ile aynı zamanda yurtdışından da güzel mekanların hem dışından hemde içerisinden sanal ortam yoluyla gezerek fikir alabiliyorsunuz.

    Bu tarz uygulamaların artmasını ve mimarimize değer katacak yapıların sürekli çoğalmasını temenni ediyorum.

    Kategori:
    Makale

    Cevap yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Mimari Medya