Mimarlıkla İlgili En Fazla Merak Edilen Başlıklar

    9 yıl önce yazıldı. Yazar:
    Abone Ol :  

    Takipçiler bilirler mimarimedya’da sorulara yanıt verdiklerimiz de oluyor.Gerçi son zamanlarda klasikleşmiş bir mimari haber portalı gibi yayın yapıyoruz ancak sorulara da yanıt vermeye çalışıyoruz.İşte onlardan bir tanesi daha..

     

    merhaba.öncelikle böyle kaliteli bir site kurarak biz mimarlık meraklısı insanları aydınlattığınız için teşekkür ederim.sitenizdeki neredeyse tüm yazıları okudum diyebilirim.ama bir de kişisel olarak konuşmak istedim.ben ilk senemde iç mimarlık vb. fakülteler tutmasına rağmen gitmedim.çünkü tıp fakültesi istiyordum.ancak ikinci senemde mimarlık bana daha cazip gelmeye başladı.sürekli sitelerden;forumlardan mimarlık ile ilgili araştırmalar yapıyorum ve tesadüfen sizin sitenize denk geldim.açıkçası ilk sınav olan ygs de beklediğim gibi gelmedi.böyle olunca tek hedefim mimarlık oldu.

    Aslında mimarlık için avantajım olduğunu düşünüyorum.amcam ve halam inşaat mühendisi.bunun benim için bir artı olduğunu düşünüyorum.ama yine de sormak istediğim birkaç sorum olacak.cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum çünkü lys  sınavına çalışırken kafamda mimarlıkla ilgili soru işareti kalmasını istemiyorum.
    1)Mimarlığı ingilizce okumak istiyordum ama şu anki puanımla zor.Eğer ingilizce okumazsam bana büyük bir zararı dokunur mu?
    2)çizim yeteneğim iyi ya da kötü diyemem.resim konusunda kötüyümdür ama cetvel ya da diğer araç gereçlerle teknik çizim yapmayı severim.çizim yeteneğimin çok iyi olmamasının bir zararı olur mu?
    3)Teknik bir üniversitede değil de Dokuz Eylül Üniversitesi ya da Kocaeli üniversitesinde okumamın bir zararı olur mu?
    4)Orta halli bir aile çocuğuyum.Bu yüzden ailemin olanakları doğrultusunda okumaya çalışacağım.Gerekirse zaten üniversitede çalışmayı düşünüyorum.Üniversitede okuyan bir mimarlık öğrencisinin aylık ortalama harcaması ne kadar oluyor?Eğer bir fikriniz varsa ve beni aydınlatırsanız çok sevinirim 🙂
    5)Üniversitede okurken kendimi mimarlık alanında geliştirmem için neler önerirsiniz?
    6)Belki bu soru çok klasik olacak ama mezun olduktan sonra iş sıkıntısı çekmemek için ne önerirsiniz?
    7)müzik tiyatro gibi sanat dallarına karşı ilgiliyimdir.bunun benim için bir artısı olur mu?
    Şimdiden sorularımı yanıtladığınız için teşekkür ederim.Mutlu günler.. 🙂
    Kendimizce yanıtlamaya çalışıyoruz.
    Merhabalar..Güzel sözleriniz için teşekkür ederiz.Mimarimedya’yı mimarlık okumak isteyenler – mimarlık öğrencileri ve tüm profesyonel yapı sektörü temsilcilerine güzel olanaklar sağlaması / kapılar açması için kurduk.Güzel sonuçlar alıyoruz ve daha da genişleyen bir aile haline gelmeyi başardık.
    Ailenden inşaat ile ilgili kimselerin olması sana tabiki de avantaj sağlayacaktır.
    Gelelim sorularına..
    1)İngilizce okumak mimarlık anlamında piyasada zorlanmana neden olacaktır.Piyasa ağzı ile akademik ağız oldukça farklıdır.Ki buna birde başka bir dili eklediğinizde ustalar sizi parmağında oynatacaktır 🙂 şaka bir yana ingilizce mimarlık eğitimi de ciddi manada zordur.Yurtdışı kariyer düşünmüyorsan ingilizce eğitimin pek manası yok.Okulu Türkçe okuyup ingilize gelişimin için yurtdışına çıkman daha mantıklı görünüyor.
    2)Sana mimarlık eğitiminde gereken çizim yeteneği kazandırılacaktır.Kaygın olmasın.Fikirlerini ifade edebilecek kadar çizebilmen yeterlidir.
    3)Nerede okuduğunun bir önemi yok.Kendini ne kadar geliştirdiğinin önemi daha fazla..
    4)İlk 3 sene masrafın ciddi anlamda fazla olacaktır.Orta halli bir aile çocuğu rahatlıkla okuyabilir diye düşünüyorum.
    5)Bu konuyla ilgili şu yazıyı okumalısınız; http://www.mimarimedya.com/bir-mimar-teknik-konularda-kendini-nasil-gelistirebilir/
    6)Bu tamamen kişinin kendini geliştirmesine bağlıdır.Kişiden kişiye göre değişebilecek bir durum olduğu da aşikar.Büyük şehirlerde iş bulmak en mantıklısı.
    7)Mimarlık ta bir sanattır.Dolayısı ile sanatın diğer dallarına olan ilginiz mimarlığa avantaj sağlayacaktır.
    Görüşmek dileğiyle..Takipte kalın!.
    Kategori:
    Makale

    Cevap yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Mimari Medya