Mimarlık Ofisi Açmak İsteyenlerin Bilmesi Gereken 10 Şey!

    3 yıl önce yazıldı. Yazar:
    Abone Ol :  

    Mimarlık okullarından mezun olduktan sonra en büyük hayali çoklarının kendi ofisini açmaktır.Bundaki ısrarın ve esrarın sebebi özgürlüğün dibine vurmak olsa da korkunç sonların veya sorunların kendilerini beklediği gerçeğinden uzakta bir profil çizen hayalperest kimselerdir..

    Mimarlık ofisine sahip olmak demek Zaha Hadid gibi veya Emre Arolat gibi devasa projeleri imzalamaktan ibaret değil.Mimarlık ofisi açmak demek sıkıntılarla direkt olarak boğuşmak demek.

    Problemlerin tek ve asıl muhatabı kendiniz olması demek.

    Şimdi kısa bir liste oluşturdum.Bu yazıyı kimse ofis açmasın diye değil, açmak isteyen herkesi bilgilendiren bir yazı olsun diye yazdığımı da belirteyim.

    1)Öncelikle kuru kuruya ofis açılmaz.Ofis mobilyası, bilgisayar ve diğer teknik ekipmanlar satın alınmalıdır.

    2)Yasal prosedürler ve kayıtlar ile vergi konularıyla ilgili güvenilir bir muhasebeciyle anlaşılmalıdır.

    3)Marketin aşaması ki bu çok önemlidir.Kartvizit, broşür, web sitesi, logo , baskılı t-shirt..Artık bu sonsuza kadar uzatılabilir.Ne derece abartacağınıza bağlı olarak elbette 🙂

    4)Telefonlara bakacak, belki ufak atıştırmalıkları servis edecek maillere yanıt verecek, siz ofiste yokken ofisi bekleyecek yine güvenilir bir office boy – office girl arkadaş bulmak.

    5)Eskiden beri dost olduğunuz aileleri, maddi imkanı ve çevresi geniş kimseleri ziyaret etmelisiniz.Bastırdığınız eşantiyonlardan vermelisiniz irtibat bilgilerinizi güncellemelisiniz.Tam bir mimar imajı çizmelisiniz.

    6)İlk zamanlarda pek müşteriniz olmayacağını hesap ederek, eskiden beri ofisi olan meslektaşlarınızı nezaket ziyaretleriyle mest etmelisiniz.Ufak tefek fason işler paslayabilirler.

    7)İmalat konusunda eskiden beri tanıdığınız ustaları ziyaret etmelisiniz veya ofisinize davet etmelisiniz.Bu safha çok önemli çünkü uygulamalı işler de alacaksanız (ki bu neredeyse gerekliliktir) vereceğiniz fiyatlar bu zaatı muhteremlerle yakından alakalıdır.

    8)Piyasada malzeme satışı yapan firmaları firma sahiplerini iyi tanımalısınız aranızı iyi tutmalısınız.Yapacağınız ziyaretlerde hızlı bir bilgi alışverişinde bulunarak güncellikleri takip etmelisiniz.

    9)Belediye ve diğer kamu kurum kuruluşlarını ziyaret etmelisiniz.Oradaki muhteşemlerle aranızı süper tutmalısınız.Mümkünse her gittiğinizde çay kahve filan içmelisiniz.İşiniz düştüğünde ifil ifil dolaşmamak için 🙂

    10)Çalışacağınız bölgenin plan notlarını satın almalısınız, imar mevzuatı ve diğer ilgili idare kararlarıyla meclis kararlarını incelemeli hatta yutmalısınız.

    Kategori:
    Makale

    Cevap yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Mimari Medya