Tayvan’ın başkenti Taipei’nin en kuzeyinde olan ilçesi Beitou, kaplıcaları, muhteşem tarihi yerleri ve insana huzur veren yemyeşil doğası ile tanınır. İnsanlar bu küçük turistik ilçeyi günlük hayatlarında yaşadıkları kalabalık büyük şehir karmaşasından biraz olsun kurtulmak adına bir kaçış yeri olarak görüyorlar.
Taipei Halk Kütüphanesi Beitou şubesi, 2006 senesinde açıldı ve Tayvan’ın ilk yeşil kütüphanesi olarak Yeşil Bina sertifikasını aldı.
Ekolojik mimaride yerini çoktan alan bu kütüphanede çatı güneş pilleri kullanılıyor. Ayrıca yağmur suyunu yakalama özellikleri ve depolama sistemleri de bu kütüphanede mevcut. Bu özellikleri ile çevre etkisini en aza indirirken, sürdürülebilirlik ilkeleri ile tasarlandığı görülebiliyor.
Yapıda derin balkonlar ile dikey ahşaptan pencere kafesleri kullanılmış. Bu özellikleri yapının iç mekanlarına ısı girişini engelleyip enerji tüketimini en aza indiriyor. Yeşil kütüphane çevresi ile oldukça uyumlu bir görünüşe sahip. BU ahşap yapı 3 kattan oluşuyor. Yapı mimar olan Kuo Ying-chao tarafından tasarlanarak hayata geçirilmiş.
Çevre dostu olan bu Halk Kütüphanesinde büyük pencereler kullanılmış. Bu şekilde elektrik tasarrufuna da maksimum düzeyde yardımcı oluyor. Büyük pencereler geniş olarak açıldığından dolayı da klima kullanımı en az seviyeye inmiş. Halk kütüphanesinde bulunan güneş panelleri ile kaplı eğimli olan çatı üzerinde yağmur suları toplanıyor ve bu toplanan yağmur suları geri dönüştürülüp bitkileri sulamada ve tuvalet temizliği amacı ile kullanılıyor.