Türkiye’nin İlk Mimari Fotoğrafçılık Sergisi Açıldı!

    9 yıl önce yazıldı. Yazar:
    Abone Ol :  

      İzmir’in tarihi yapısında önemli konuma sahip olan Levanten Köşkleri, Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü’nde fotoğraflarla sergileniyor. Çeşitli perspektiflerle çekilmiş fotoğrafları barındıran sergi 15 Ocak’a kadar sanatseverleri bekliyor.

    200 yıllık bir geçmişin dokusunu fotoğraflarla ortaya koyan  50. Yıl Sanat Galerisi Koordinatörü Nedim Sönmez’in “Levanten Köşkleri Fotoğraf Sergisi”, toplumun görsel hafızasına zenginlik katarak estetik açıdan okumlanmasını kolaylaştırıyor. Eserler arasında Ege Üniversitesi’nde bulunan Büyük Ev, Kuyulu Ev, Wilkinson Köşkü, Edwards Köşkü gibi mimariler sergide öne çıkanlar arasında yerini alıyor.

    Müze Koordinatörü Ender Özbay; “Ege Üniversitesi’nin bünyesinde bulunan köşkler restore edildi. Restore edilen bu köşklerin fotoğrafları çekildi. Böylece bu sergi ortaya çıktı. Bu yapıların   fotoğraflarının bir araya getirerek sergilenmesi  sanatseverler için güzel bir çalışma oldu” dedi.

    Özbay; ayrıca, tapu ve kadastro arşivine gidilerek yapıların evveliyatıyla ilgili araştırmaların yapıldığını belirtti.

    Levanten ailelerinin ve köşklerinin geçmişinden bahseden Özbay, Levantenlerin bölge insanı ile çok kaynaşmadıklarını, güvensiz olduklarını hatta kız alıp vermediklerini söyledi.

    Kategori:
    Haber

    Cevap yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Mimari Medya