İnşaat Sektöründeki Genç Girişimler Dosyası – 1

    11 yıl önce yazıldı. Yazar:
    Abone Ol :  

    Okul yıllarında stajıydı, sınavıydı dirsek çürüttükten sonra , ilk iş yerinde başlar mimarlar ve mühendisler.Diğer pek çok meslek grubu gibi..Bir çok konuda pek çok şey istedikleri gibi olmaz çalıştıkları konumlardan memnun olmazlar..Daha doğrusu okul yıllarında hayal ettikleri gibi değildir iş yaşantısında gördükleri..

    İşte, iş hayatında karşılaştıkları pek çok sıkıntıya rağmen pes etmeyip girişimcilik ruhuyla azimle çalışan iki genç mühendisin  (İnş. Müh.  Okan Bozdana ve İnş. Müh. Melih Eyinacar)  girişiminden bahsedeceğim.. Bu girişimleri ile EBT Yapı ismiyle İnşaat Sektöründeki varlıklarını taçlandırdılar.Ve uygulama tecrübelerine bir yenisini daha eklediler.Ama bu kez kendi patronu kendileri olarak.Yapının tüm uygulama işleri ve yönetsel faaliyetleri ile yasal mevzuatlarıyla birebir ilgilendiler.Gaziantep’in en güzide semtlerinden birinde , gerek inşaat kalitesi , gerekse malzeme seçimleriyle yılların büyük firma ve konut geliştiricilerine kafa tuttular!..Üstelik tüm bunları yaparken yaşları henüz 28 bile değildi!..

    Sabrın , çalışmanın , azmin ve emeğin neticesi olarak henüz daha temel safhasında iken 6 dairenin 2 sini sattılar bile..Diğer dairelerin satışı için hergün yeni müşterilerle pazarlıklar yapıp , aralarında fiyat değerlendirmesi yapıyorlar.Kafa kafaya verip gençliğin dinamizmi ve mühendislik bilgilerinin tazeliğiyle çalışmalarını sürdürüyorlar.Aşağıda dış cephe render çalışmalarını gördüğünüz konut projesinin Mimari projesi’de genç ve başarılı bir Mimar’a  ”Ali Sina Açıkkol” ait desem şanırım yazım daha da ilginizi çekecektir..

    Bu başarılı girişimlerinden ve azimlerinden dolayı onları bir kez daha tebrik ve takdir ettikten sonra ‘‘İnşaat Sektöründeki Genç Girişimler ” dosyamıza bir yenisi daha ekleyip yeniden görüşmek üzere hoşçakalın..

     

    Kategori:
    Makale

    tarafından yorumlandı İnşaat Sektöründeki Genç Girişimler Dosyası – 1

    • bu tarz girişimleri her zaman tebrik etmişimdir!..Böyle devam edin gençler bizlerde böyle başladık..

      Sadettin Kılıç 30 Mart 2013 13:13
    • Hem cesaret , hem emek hem risk..Gerçi bu üçünün olmadığı durumlarda kazanmak pek kolay değil!

      Murat ERÇELEBİ 30 Mart 2013 14:20

    Cevap yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Mimari Medya