Kategoriler: Makale

Mimarlar İçin Yeni Müşterilere Ulaşmanın 10 Yolu!

Mimarlık ofislerini ayakta tutan en önemli şey mevcut müşterilerini memnun ederek referans olarak gösterilmeleridir.Projelerini daha iyi ifade edenlerin bu yolla yeni müşterilere kavuştuklarını görmemek imkansız gibi duruyor.

İşte tam da bu noktada yaptıklarını müşterilere iyi anlatmanın 10 yolu aşağıdaki gibidir.Tabi bu maddeler kendi mesleki tecrubelerim ve öngörülerim neticesinde şekillenmiştir.Katılmayanlarınıza sonsuz saygılarımı arz ederim.

1) Bulunduğunuz bölgedeki yerel basına ara ara demeçler verin ve kentin geleceği hakkında öngörülerinizi içeren görüşlerinizi yazın, mümkünse karizmatik olanlarından resimleriniz de bulunsun.İsminizin duyulurluğu ne kadar yüksek olursa yeni müşterilerin ofisinizin kapısını çalması o kadar yakındır!

2) Yaptığınız mimari görselleştirme çalışmalarınızın altına imzanızı mutlaka atın!.Bu şirketinizin logosu da olabilir.Kurumsallık demek güven duyulma ihtimalinin o kadar yüksekliği demek.

3) İmkanınız varsa radyo ve tv yayınlarına çıkmaya ve sempatik görünmeye çalışın..

4) Diğer meslektaşlarınızı asla kötülemeyin ve mümkünse ofisinizde hoşunuza giden başka meslektaşlarınızın çalışmalarını sergileyecek kadar (tablo vs. şeklinde..) cüretkar olmaya çalışın!

5) İnternette aktif olun!.Web sitenizi güncel tutun ve blog tutmaya özen gösterin.Bunun yanında firma katologlarına ve firma rehberlerine üye olmanızı pek tavsiye etmem.

6) Bulunduğunuz kent için ücretsiz ve faydalı olacak projelere imza atın!.Sosyal sorumluluk projelerinde yerinizi almaya çalışın..

7) Önemli projelerde ve tasarımlarda reklam afişlerinizi asmayı / astırmayı unutmayınız.Çünkü bu çok iyi bir canlı referans olacaktır.

8) Mevcut müşterilerinize iş bitene kadar yaşattığınız sıcaklığı, iş bittikten sonra da yaşatın!.Köprü – ayı – dayı diye birşey yoktur mimarlıkta..

9) Belirli aralıklarla ofisinizde proje galaları ve sergi tadında kokteyller verin ve mevcut müşterilerinizle , müşteri potansiyeli gördüğünüz kişileri de davet edin!

10) Ofisinize staj için gelen ya da iş başvurusunda bulunan genç meslektaşlarınızı küçümsemeyin, onlara destek verin ve motive edici sözlerle cesaret verin.Bu onların sizi başka ortamlarda da konuşmalarını sağlayacak ve yeni müşterilerin kapısını açacaktır.

Şimdilik bu kadar ama belki de daha da artırılabilir.Belki evet biraz fazlasıyla kapital odaklı bir yazı oldu ama gerçeklik payları tartışılabilir.Yeni insanlara ulaşmak ve kendi mekan yorumlarını daha fazla tasarımda kurgulamak için kaçınılmaz şeyler..

Alper Kopar

İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi mezunu. İstanbul bölgesi, yurt içi ve yurt dışında çeşitli projelere imza atmış bulunmaktadır. Yaptığı işler arasında konut, alışveriş merkezi, otel projelerinin mimari projeleri ve iç mimari projeleri bulunmakta ve proje üretmeye devam etmektedir.

Yazar:
Alper Kopar

Yakın Zamanda Gönderilenler

Dijitalleşen Hayatlarda Mimarinin Yeri

Dijitalleşmek hem şehirleri hem de şehirlerin mimarisini oldukça radikal çizgilerle dönüştürüyor. Belirli bir noktaya kadar…

2 hafta Önce

Aydınlatmalarda Sıcaklık Birimi Kelvin Nedir?

Aydınlatmalarda sıcaklık birimi Kelvin olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu aydınlatma olunca, renk sıcaklığı burada ışık…

1 ay Önce

Tematik Ve Renkli Bir Liman Bahçesi

Peyzaj mimarlığında tasarım, alanın yapısal özellikleri ve diğer elemanlarla ilişik düzenin kurulmasıyla başarıya ulaşır. Her…

1 ay Önce

Tarihi Müze Ve Peyzaj Tasarımı

Tarihsel alanlar, günümüz Peyzaj yapısallığı ile zenginleştirilmiş kültürel miras alanlarının yansımasıdır. Geçmişten beri var olan…

4 ay Önce

Türkiye’nin İlk Mimarlık Gazetesi Açıldı

Yüksek Mimar Murat Erçelebi tarafından Cumhuriyetimizin 100.yılında kurulan mimarigazete.com.tr yayın hayatına başladı. Sektörde öne çıkan…

4 ay Önce

Peyzaj Onarım Perspektifi İle Şekillenen Kamusal Alan Fikri

Kırsal veya kentsel ekolojinin geçmişi peyzaj onarım yapılacak alanların kullanım biçimini doğrudan etkilemektedir.Onarımla birlikte bambaşka…

7 ay Önce

Eviniz ve ofis dekorasyonlarınız için iç mimarlık şirketi.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezler kullanıyoruz. mimarimedya.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.