Kategoriler: Makale

Kalemler tarihe mi karışıyor?

Geliştirilen yüksek teknolojiye sahip bu eldivenle insanların boşluğa yazdıkları, dijital ortama aktarılabiliyor.

Mimarlığın konuşturulduğu organ hangisidir? diye sorulsa , sanırım çoğunlukla kalem cevabı verilecektir..Ama bu haber oldukça ilginç bir yeni teknolojinin habercisi gibi duruyor..

Alman bilim adamları klavyenin yanı sıra kalemin de sonunu getirecek bir buluşa imza attılar. Geliştirilen yüksek teknolojiye sahip eldivenle insanların boşluğa yazdıkları dijital ortama aktarılabiliyor. ‘Airwriter’ adı verilen sistem kullanıcının el pozisyonlarını takip ediyor.

Eldivendeki sensörler sayesinde havaya çizilen harfler tanınabiliyor. Sistem ayrıca, Google’ın piyasaya sunmaya hazırlandığı Google gözlükleriyle de birleştirilebilecek.Ürünü geliştiren bilim adamları, gelecekte sistemin giyisilere enregre edilmesiyle insanların her an istedikleri heryerde klavyeye ihtiyaç duymaksızın yazı yazabileceklerini iddia ediyor.

Almanya’daki Karlsruhe Institute’de ‘Airwriter’ı geliştirenlerden doktora öğrencisi Christoph Amma, ürünün mesaj ve e-mail yazımında kolaylık sağlayacağını söyledi. Eldivenin çıkarılmamasıyla gün içinde istenilen heran bilgisayara veri girişi sağlanabileceğini kaydeden Amma “Eldivendeki sensörler, gündelik el hareketlerini göz ardı ediyor ve bunları veri olarak girmiyor.

Sistem şimdilik büyük harflerle yazılmış kelimeleri tanıyor ve şu an için 8 bin kelimelik bir kelime hazinesi bulunuyor. Yüzde 11 bir hata oranına sahip olan sistem, kullanıcının kişisel yazı stiline adapte edildiğinde hata oranı yüzde üçe kadar geriliyor” dedi.

AYRICA ; KAHVE , SİGARA , ESKİZ VE UYKUSUZLUK BAŞLIKLI BU GÜZEL YAZIYI DA OKUYABİLİRSİNİZ..

Alper Kopar

İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi mezunu. İstanbul bölgesi, yurt içi ve yurt dışında çeşitli projelere imza atmış bulunmaktadır. Yaptığı işler arasında konut, alışveriş merkezi, otel projelerinin mimari projeleri ve iç mimari projeleri bulunmakta ve proje üretmeye devam etmektedir.

Yakın Zamanda Gönderilenler

Dijitalleşen Hayatlarda Mimarinin Yeri

Dijitalleşmek hem şehirleri hem de şehirlerin mimarisini oldukça radikal çizgilerle dönüştürüyor. Belirli bir noktaya kadar…

2 hafta Önce

Aydınlatmalarda Sıcaklık Birimi Kelvin Nedir?

Aydınlatmalarda sıcaklık birimi Kelvin olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu aydınlatma olunca, renk sıcaklığı burada ışık…

4 hafta Önce

Tematik Ve Renkli Bir Liman Bahçesi

Peyzaj mimarlığında tasarım, alanın yapısal özellikleri ve diğer elemanlarla ilişik düzenin kurulmasıyla başarıya ulaşır. Her…

1 ay Önce

Tarihi Müze Ve Peyzaj Tasarımı

Tarihsel alanlar, günümüz Peyzaj yapısallığı ile zenginleştirilmiş kültürel miras alanlarının yansımasıdır. Geçmişten beri var olan…

4 ay Önce

Türkiye’nin İlk Mimarlık Gazetesi Açıldı

Yüksek Mimar Murat Erçelebi tarafından Cumhuriyetimizin 100.yılında kurulan mimarigazete.com.tr yayın hayatına başladı. Sektörde öne çıkan…

4 ay Önce

Peyzaj Onarım Perspektifi İle Şekillenen Kamusal Alan Fikri

Kırsal veya kentsel ekolojinin geçmişi peyzaj onarım yapılacak alanların kullanım biçimini doğrudan etkilemektedir.Onarımla birlikte bambaşka…

7 ay Önce

Eviniz ve ofis dekorasyonlarınız için iç mimarlık şirketi.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezler kullanıyoruz. mimarimedya.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.