Kategoriler: Makale

Çizim Yeteneğinin Olması Mimar Olmak İçin Yeterli midir?

Mimarlık sevdalıları , mesleğe olan tutkularını ifade etmekte inanılmaz derecede zorlanırken mimarimedya’nın bu konudaki emeklerine müthiş derecede saygı duyuyorlar.Sağolsunlar, Türkiye’nin ilk ve tek mobil uyumlu mimarlık ve tasarım blogu mimarimedya’nın her geçen gün genişleyen ailesine katılmak tüm mimarlık sevdalıları için vazgeçilmez bir heyecan haline geldi bile!.

Neyse işte o sevdalılardan bir tanesi daha..Kafasına takılan bir kaç soruyu bizlerle paylaşmış.Biz de yanıtlamaya çalıştık.

Bu arada benzer soru ve cevapları paylaştığımız bir başka web girişimimiz olan mimarifelsefe.com ‘u da ara sıra ziyaret etmeyi unutmayın derim.

İleti Gövdesi:
Merhaba ben 16 yasindayim ve bu siteyi kesfettigim gunden beri duzenli olarak girip bilgiler almaya calisiyorum. Ileride gercekten mimar olmayi cok istiyorum ve bunu bos yere degil yeteneklerime bakarak istiyorum ornegin kucuklugumden beri resim cizmeyi cok sevmisimdir ve bunda iyiyimdir.Kendimi gelistirmek icin bina tasarimlari cizmeye basladim ve buna ozel cizim defterleri aldim tuvaller yapiyorum bina tasarimiyla ve dekorasyonuyla ilgili oyunlar alip laptoptan oynuyorum  disarida gordugum binalari inceliyorum ve instagramda kendi ufak guzel mimari seyleri paylastigim yabanco sayfa actim notlarimda gerektigi kadar iyi. Sizce kendimi iyi sekilde gelistirmek icin mimari acidan egitim veren kurslara ozel bilgisayar programlari ogrettikleri yerlere kayit olmalimiyim? Simdidden tesekkurler..

Ve yanıtımız..

Merhabalar..Tüm güzel sözlerin için öncelikle teşekkür ederiz.Birilerine faydalı oluyorsak ne mutlu bize.
Mimarlık mesleği senin gibi pek çokları için idol bir meslek haline gelen popülerliğini hiç bir zaman yitirmeyecek bir meslektir.Tasarlamak, birşeyler çizmek ve güzeli bulmak kaygısını taşıyan herkesin mimar olabileceği gibi mimarlık haricinde peyzaj mimarlığı, grafik tasarım, web tasarımı, yapı ressamlığı gibi meslekleri de göz ardı etmemelisin.

Mimarlık pek çoklarının sandığının aksine salt tasarım – çizim renk odaklı bir meslek değil malesefki!
Mimarlık , esasında pek çok disiplini bünyesinde barındıran yüksek tasarım ve koordinasyon becerisine ihtiyaç duyar.

Mimarlık eğitimi mimarlık fakültelerinde verilir.Prof. ve Doç. düzeyinde uzman akademisyenlerin merceği altına girerek 4 senelik bir eğitimden sonra mimarlık ünvanı kazanılır.Ancak mimar olmak için bu kadarı yeterken iyi bir mimar olmak için herşey henüz yeni başlamıştır.Araştırmak, kendince birşeyleri yorumlamak, teknolojiyi takip etmek yeniliklerden haberdar olmak, okumak, yazmak ve bol bol gezmek mimarlığın temellerini oluşturur.
Şu aşamada kendince yaptığın eskizleri, tasarımları ve tüm dökümanları aynı gayret ve heyecan ile devam ettirerek üniversite sınavlarına hazırlanmak senin adına en doğru olanıdır.

Yani mimarlıkla ilgili eğitimleri yeri ve zamanı gelince zaten kazandığın takdirde alacaksın.
Herşey daha güzel olacak..
Kolay gelsin.

 

Not: bu arada bahsettiğin çalışmaları ve çalışmalarının bulunduğu sayfaların linklerini de bizlerle paylaşırsan harika olur (:

Alper Kopar

İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi mezunu. İstanbul bölgesi, yurt içi ve yurt dışında çeşitli projelere imza atmış bulunmaktadır. Yaptığı işler arasında konut, alışveriş merkezi, otel projelerinin mimari projeleri ve iç mimari projeleri bulunmakta ve proje üretmeye devam etmektedir.

Yakın Zamanda Gönderilenler

Dijitalleşen Hayatlarda Mimarinin Yeri

Dijitalleşmek hem şehirleri hem de şehirlerin mimarisini oldukça radikal çizgilerle dönüştürüyor. Belirli bir noktaya kadar…

1 hafta Önce

Aydınlatmalarda Sıcaklık Birimi Kelvin Nedir?

Aydınlatmalarda sıcaklık birimi Kelvin olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu aydınlatma olunca, renk sıcaklığı burada ışık…

4 hafta Önce

Tematik Ve Renkli Bir Liman Bahçesi

Peyzaj mimarlığında tasarım, alanın yapısal özellikleri ve diğer elemanlarla ilişik düzenin kurulmasıyla başarıya ulaşır. Her…

1 ay Önce

Tarihi Müze Ve Peyzaj Tasarımı

Tarihsel alanlar, günümüz Peyzaj yapısallığı ile zenginleştirilmiş kültürel miras alanlarının yansımasıdır. Geçmişten beri var olan…

4 ay Önce

Türkiye’nin İlk Mimarlık Gazetesi Açıldı

Yüksek Mimar Murat Erçelebi tarafından Cumhuriyetimizin 100.yılında kurulan mimarigazete.com.tr yayın hayatına başladı. Sektörde öne çıkan…

4 ay Önce

Peyzaj Onarım Perspektifi İle Şekillenen Kamusal Alan Fikri

Kırsal veya kentsel ekolojinin geçmişi peyzaj onarım yapılacak alanların kullanım biçimini doğrudan etkilemektedir.Onarımla birlikte bambaşka…

7 ay Önce

Eviniz ve ofis dekorasyonlarınız için iç mimarlık şirketi.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezler kullanıyoruz. mimarimedya.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.