NAF Architecture tarafından tasarlanan tırmanma rampalı evi geçenlerde paylaşmıştım.Tam dağcılar için başlığında..İşverenlerin cömert ve cesaretli olduğu durumlarda zaten hayal gücü havalarda olan mimarlar ve mimarlık ofisleri ilgi çekebilitesi yüksek tasarımlarla sunuşlarını yapıyorlar..
Kaykay kullanmak aynı zamanda büyük oranda asansör ve aydınlatma seçeneklerini sıfıra indireceğinden müthiş düzeyde enerji tasarrufu sağlamaktadır da..
Tasarımların hayal gücünü zorladığı bu çalışmaları ülkemizde de görebilsek ne ala!
Ancak kısa yoldan zengin olma sevdasıyla klasik yapım sistemlerini kullanmaktan vazgeçmeyen müteahhitlerimiz olduğu müddetçe bu gibi girişimleri yalnızca izleriz bizler..
Bu üzücü bir durum olmasına karşın, globalleşen dünyada tektipleşme sorununun da başını çekiyor aslında..
Uygulama projesi çizmeyi benim gibi sevmeyen binlerce mimar vardır eminim..Bunun sebebi mesleki yorgunluk mu peki?.Tabiki de hayır!.Çünkü eğer zevkli bir tasarım üzerinde çalışılıyor olsa (bu yazımıza konu olan tasarım gibi) insan en ufak detayları bile büyük bir keyifle çizecektir..
Neyse , sonuçta iş-verenlerin fikirsel anlamda egemen olduğu bu alemde daha fazla çenemizi yormanın da alemi yok sanırım..Bu gibi çalışmaları sadece youtube gibi sitelerden ve haberlerden izleriz bizde..Aşağıdaki videolarda bahsi geçen konuların nasıl olduğuna dair fikir yürütmenizi sağlayacak görüntüler var..
kesinlikle katılıyorum..biz ancak izleriz böyle tasarımları..
böyle bir ofiste çalışmak isterdim doğrusu.hem heyecan verici hem bahsettiğiniz üzere enerji tasarrufu sağlayıcı hem de mimar adına portfolyosunda onur verici bir örnek olması bakımından harikulade..Ancak şöyle de bir durum var her koşulda kullanılabilirliği tartışılır bu gibi tasarımların..hastası var , yaşlısı var..
kim tarafından nerede yapıldığı bilgisi?
bu yazıda bahsedilmek istenen mevzu kimin neyi nasıl yaptığı değil..bazı şeylerin başka yerlerde yapılabildiği halde bizde neden yapılamadığıyla alakalıdır
Arkiteranin haberine benzettim