Kategoriler: Haber

Yandex’in Ulaşımla İlgili İlginç Araştırması!

Yandex’in araştırmasına göre bu sene geçen yıla kıyasla evden işe yüzde 17 daha geç gidiyoruz. İşten eve giderken harcanan zaman ise yüzde 12 arttı. Ofis kiralayanların metro istasyonuna göre plan yaptığını kaydeden JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, “Kriter, metroya en fazla 500 metre.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Beledi-yesi’nin önceki yıl yaptığı çalışmaya göre İstanbul’da her gün 400 yeni araç trafiğe çıkıyor. Yandex’in araştırmasına göre ise yeni araçların da trafiğe çıkmasının etkisi ile bu sene ekimde geçen yılın aynı ayına göre evden işe yüzde 17 daha geç gidiyoruz. İşten eve giderken harcanan zaman ise geçen yıla göre bu yıl ekimde yüzde 12 arttı.

Bu sebeple artık ofis kiralamak isteyenlerin zaman verimliliğini kaybetmemek için metro istasyonlarına yakın bölgelerde ofis kiralamaya yöneldiği bilgisini veren JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, özellikle yabancıların metro istasyonuna 500 metre yürüme mesafesine kadar olan ofisleri kiraladığını söyledi. JLL Türkiye tarafından hazırlanan ‘Ofisler Metro ile Doluyor’ araştırmasına göre İstanbul Avrupa yakasında Maslak, Levent, Seyrantepe-Kağıthane bölgeleri, Anadolu yakasında ise Kavacık, Ümraniye, Kozyatağı-İçerenköy ve Küçükyalı-Maltepe-Kartal hattı ofis kiralamada öne çıkıyor.

Metro hattına yakın ofisler ortalama yüzde 30 daha hızlı dolarken, binanın metroya çok yakın olması durumunda bu oran yüzde 45’e kadar çıkıyor. Metroya yakın ofis binalarında kiralama bedeli ise yüzde 40 ila yüzde 150 arasında artıyor.

2014 3. çeyrek itibarıyla İstanbul’da 3,8 milyon metrekare kiralanabilir alana sahip A sınıfı ofis alanı bulunuyor ve bu ofislerde 191 bin kişi çalışıyor. 2017 sonunda bu segmentteki ofis alanının 6,4 milyon metrekareye, çalışan sayısının da 325 bine ulaşacağını öngördüklerini kaydeden Alkaş, Maslak’ta metro hattı öncesi bölgeden çıkmak isteyen çok sayıda firmanın 2009 yılında metronun hizmete girmesi ile kararını değiştirdiğini hatırlattı. Maslak’ta 2005 yılında kira seviyesi 100 kabul edilerek yapılan kira endeksinde 2013 yılında kira seviyesi 290’a ulaştı. Levent’in kaderi ise 2000 yılından sonra değişti. 2000’de hizmete giren Taksim-4. Levent metro hattı ve yeni hayata geçen ofis projeleri bölgeye talebi artırdı.

Alper Kopar

İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi mezunu. İstanbul bölgesi, yurt içi ve yurt dışında çeşitli projelere imza atmış bulunmaktadır. Yaptığı işler arasında konut, alışveriş merkezi, otel projelerinin mimari projeleri ve iç mimari projeleri bulunmakta ve proje üretmeye devam etmektedir.

Yazar:
Alper Kopar
Etiketler: işe geç kalmak

Yakın Zamanda Gönderilenler

Dijitalleşen Hayatlarda Mimarinin Yeri

Dijitalleşmek hem şehirleri hem de şehirlerin mimarisini oldukça radikal çizgilerle dönüştürüyor. Belirli bir noktaya kadar…

2 hafta Önce

Aydınlatmalarda Sıcaklık Birimi Kelvin Nedir?

Aydınlatmalarda sıcaklık birimi Kelvin olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu aydınlatma olunca, renk sıcaklığı burada ışık…

1 ay Önce

Tematik Ve Renkli Bir Liman Bahçesi

Peyzaj mimarlığında tasarım, alanın yapısal özellikleri ve diğer elemanlarla ilişik düzenin kurulmasıyla başarıya ulaşır. Her…

1 ay Önce

Tarihi Müze Ve Peyzaj Tasarımı

Tarihsel alanlar, günümüz Peyzaj yapısallığı ile zenginleştirilmiş kültürel miras alanlarının yansımasıdır. Geçmişten beri var olan…

4 ay Önce

Türkiye’nin İlk Mimarlık Gazetesi Açıldı

Yüksek Mimar Murat Erçelebi tarafından Cumhuriyetimizin 100.yılında kurulan mimarigazete.com.tr yayın hayatına başladı. Sektörde öne çıkan…

4 ay Önce

Peyzaj Onarım Perspektifi İle Şekillenen Kamusal Alan Fikri

Kırsal veya kentsel ekolojinin geçmişi peyzaj onarım yapılacak alanların kullanım biçimini doğrudan etkilemektedir.Onarımla birlikte bambaşka…

7 ay Önce

Eviniz ve ofis dekorasyonlarınız için iç mimarlık şirketi.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezler kullanıyoruz. mimarimedya.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.