Pimodek Mimari Tasarım – Uygulama imzasını taşıyan Ertürk Tekstil’in İstanbul Merter’deki kot kumaşı satış mağazası, rulolar şeklinde bulunan kumaşların doğal haliyle sergilenmesi fikrinden yola çıkarak post endüstriyel bir kültür alanı atmosferinde tasarlanıştır.
Kot kumaşının temsilcisi olan modernizm, sanayileşme, özgürlük ve doğallık gibi kavramları ifade eden metal, cam, ahşap ve taş malzemeler mekanın tasarım konseptinin ana çıkış noktasını oluşturuyor. Y. Mimar H. Basri Hamulu’nun kurucusu olduğu Pimodek Mimari Tasarım – Uygulama, bu malzemelerle mağazanın çoğunda hem kavramsal, hem de görsel zenginlik yaratmaya çalışılmıştır. Mimarlar, yüksek raflarda tamburlara sarılı kumaş sunumu ya da ‘ürün istifi’ yerine rulolar şeklinde bulunan kumaşların doğal haliyle sergilenmesi fikrinden hareketle mağazayı post endüstriyel bir kültür alanı atmosferinde tasarlamışlardır.
Minimal bir sanayi müzesi etkisi altında, son derece çarpıcı bir biçimde ziyaretçilerini karşılayan mağazada uygulanan aydınlatma efektleri, tasarımın ana öğelerinin destekleyicisi konumunda. Tavanda koyu renkler tercih edilip ürün odaklı aydınlatma sağlanmış ve ürün standları dışında kalan bölgelerde kullanılan yumuşak ışıklar sergileme ünitelerinin etkinliğini arttırmak için ona yönelik bir tavır ortaya koymuştur.
Diğer iç mimari elemanlarda malzemenin zenginliğiyle yarışmayan, aksine ona eşlik eden düz renklerin tercihi gibi çözümlerle mekan ve kumaş ilişkisi başarılı bir biçimde yansıtılmış. Diğer alanlardaysa cam bölücüler, doğal taş kaplamalı yüzeyler ve atmosferle uyumlu mobilyalar konseptle ilişkilendirilip mağazadaki etki güçlendirilmiştir.