Rusya, Türk Mimarlık Firmalarına da Ambargo Getirdiğini Açıkladı! [son dakika]

    8 sene önce yazıldı. Yazar:
    Abone Ol :  

    Rusya ile yaşanan siyasi gerilim ve uçak krizinin yansımaları dalga dalga yayılarak genişlemeye devam ediyor.Rusya tarafından yapılan açıklamalara göre ,İnşaat sektöründen sonra mimarlık ve proje anlamında da Türk Mimarlık Firmalarına ambargo uygulandığını açıkladı.

    Sektörün geleceğini uzun vadede etkileyebileceğini düşünen uzmanlara göre mimarlık gibi uluslararası bir değere bu gibi kısıtlamaların getirilmesi oldukça saçma..

    Türkiye’nin kendi egemenlik haklarını koruduğu ve itibarsızlaştırma çabalarını savuşturduğu bu olayın ardından gelişen karşılıklı negatif olaylar silsilesi buralara kadar geldi.

    Yalnız 54 Türk firmasını istisna eden bu ambargo uygulamasıyla beraber Türk mimarlık firmalarının 2016 bütçelerinde belkide orta vadeli bir daralma söz konusu olabilecek.

    Etiketler:
    Kategori:
    Haber

    Cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Mimari Medya