Mimarlık Fakültesini Kazanan Arkadaşlara Öneriler

    10 yıl önce yazıldı. Yazar:
    Abone Ol :  

    Oldukça sıkıcı ve monoton bir başlık ancak içeriği zenginleştirmeye elimden geldiğince çalışacağım.Yaz tatilinin en güzel günlerindeyiz şüphesiz henüz öğrenci adayları için ve kodaman meslektaşlar için..Tatil gerçek bir sanatçı kişilikteki mimarlar için biraz hayal arkadaşlar.Dolayısı ile yazımın sonunda da bahsedeceğim işin tadını çıkarın ve arkanıza yaslanıp tatilin keyfine varın lafını yazımın başında da bir defalığına hatırlatayım istedim.

    Gelen sorular ve mailler mimarlık fakültesini soran cinsten uzaklaşarak sanırım gelecek yıl bu zamanlara kadar mimarlık öğrencilerinin sıkıntıları ile dolup taşacak gibi duruyor.Mimarlık fakültelerinin açılması , mimar sayısının artması ülke geleceğimiz için güzel bir sorun teşkil etse de kalifiye elemanların fazlalığı yapılan işlerin niteliğini de artıracağından oldukça güzel gelişmelere gebe durumlarla karşı karşıyayız.

    Mimarlık fakültesini kazanan arkadaşlardan eğitim süreci başlayana dek geçecek süreci nasıl değerlendirmek faydalı olurdu sorusuna cevaplar arayalım hep beraber..

    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun hayatınızdaki değişmeleri siz bile farkedemeyeceksiniz.

    1.Bi fotoğraf makinesi kapıp çevrenizdeki tasarım örneklerini fotoğraflayabilirsiniz.

    2.Eskiz kağıdı ve eskiz kalemi alarak kendi çapınızda çizimler çiziktirebilirsiniz.

    3.İnternetten hoşunuza giden projeleri ve görselleri arşivleyebilirsiniz.Düşünsenize 4 yılın sonunda dev bir proje arşiviniz olacak..

    4.Mimarlık fakültesi derslerini internetten öğrenerek ufak bi hazırlanma süreci ve ön hazırlıkta bulunabilirsiniz.

    5.Okuyacağınız şehir ile ilgili tarihi ve mimari değer arzeden yapıların listesini oluşturup geziler düzenleyebilirsiniz.

    6.Ünlü Türk mimarlarımızın yaşam hikeyelerini araştırabilirsiniz.

    7.Belki autocad öğrenip ufak çapta alıştırmalar yapabilirsiniz.

    8.Bir ofise ofis boy – ofis girl olarak girip 4 yılın sonunda aynı yere mimar olarak girebilirsiniz.

    9.Mimarlık dergilerini ve dijital yayınları takip edebilirsiniz.

    10.Etrafınızı daha dikkatli gözlerle inceleyerek ufak notlar tutabilirsiniz.

    11.İnternetten çeşitli tasarım ve mühendislik yapılarının belgesellerini izleyebilirsiniz.

    12.Mimarlık ve sanat üzerine kitaplar okuyarak ısınma turlarına başlayabilirsiniz.

    13.Kendi çapınızca tasarımlar yaparak bunları saklayıp 3  4 yıl sonra bakabilir ve bunlara kahkahalarla gülebilirsiniz.

    Kategori:
    Makale

    tarafından yorumlandı Mimarlık Fakültesini Kazanan Arkadaşlara Öneriler

    • Merhaba.Bir danışma servsiniz varmı bilemedim.O yüzden buraya yazıyorum.

      Ben liseden yeni mezun oldum.Fakat tercih hakkımı kullanmadım.Çünkü kendime kendimce bir hedef belirlemiştim ve hedefime ulaşamamıştım.Böyle bir yerin varlığını keşke daha önce keşfetseymişim diye düşünüyorum.

      Benim sorum şu olacak.Aklımda hep yapılarla ilgili bir şeyler vardı.Fakat çocukluk hayalim olan subaylıktan sıyrılıp kendime gelmem biraz uzun sürdü.Yaklaşık 1-2 sene önce hangi mesleği seçeceğim konusunda karar kıldım.Ama hedefimi ıskalayıp bir sene kaybetmem beni kaygıya düşürdü ve lise sonda dershane-okul-ev üçgeninden dolayı yapamadığım şeyleri yapmaya karar verdim.Bu işte ilgili ön bilgi almaya ihtiyacım olduğunu biliyorum ve ön bilgi alma zamanın gelip geçiyor olduğununda farkındayım.Programlar,bilgiler,çizimler,eğitimi geçtim ileride nasıl şeylerle karşılaşabileceğimi bilmiyorum.Sorum şu NERDEN BAŞLAMALIYIM ? ve NASIL BİR PROGRAM TAKİP ETMELİYİM ? Öğreneceğim bilgiler,kullanacağım prorgramlar birbiriyle çok ilişik mi ve ya önbilgi almak için sadece bir sene yetermi.(Ki bu bir senede maddiyattan dolayı hem çalışıp hem dershaneye gideceğimi varsayarsak) mantıklı olan derslere sıkı sıkıya sarılmam mıdır.Yoksa şu dönemde alacağım bilgiler eğitimin ilk yıllarında kafamı yastığa rahat koymama yol verir mi ?

      Bir de sorularıma cevap verirseniz nasıl haberim olacak bilmiyorum.Her gün yeni bir başlık varmı diye kontrol edeceğim.Çok teşekkür ederim.

      Murat Arslan 13 Eylül 2014 00:41

    Cevap yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Mimari Medya