Milli Eğitim Bakanlığının YÖK Yasa Taslağına eklenmesini öngördüğü Üniversiteler eğitim süreleri konusunda değişiklik maddesi kabul görürse Mimarlık ve Diş hekimliği 6 yıla çıkarılacak!
Henüz tartışmaları devam ederken Turizm ve Otelcilik , İşletme , Sigortacılık ve Bankacılık gibi bölümlerin ise 2 yıla düşürülmesi istenmekte.
Milliyetin haberine göre eğer bu düzenlemeler kabul görür ise isteyen öğrencilerin ilk iki yıl temel eğitim alabilecekleri de konuşulanlar arasında..
Bildiğiniz üzere zaten Avusturya gibi daha birçok yurtdışı Mimarlık Eğitimi veren Üniversitelerde Mimarlık en az 5 yıl..
En masraflı bölümlerin istatistiksel olarak Mimarlık ve Diş Hekimliği olması bilgisinin ışığında bu gelişmenin çok manidar olduğu da apaçık biçimde ortada..
AYRICA ; OKULLARDA VERİLEN MİMARLIK EĞİTİMİ NE DERECE YETERLİ? BAŞLIKLI BU YAZIYI DA OKUYABİLİRSİNİZ..
bence doğru bir karar ama seneye mimarlıgı tercih edeceklere allah sabır versin 🙂
ben de kişisel olarak doğru bir karar olduğunu düşünüyorum..ama bir konuda tereddütlerim var..mezun olduktan sonra 6 yıllık mı 4 yıllık mı mezunsun tartışmaları yarışmaları başlayabilir..
Mimarlık eğitiminin altı yıla çıkması çok sevindirici bir gelişme kesinlikle..Nedenini soracak olursanız artık her özel okulda mimarlık eğitimi veriliyor.Ve her mimarlık eğitimi adam gibi değil.Mezun olanlar daha kesit çizmeyi bilmiyorlar..Render almayala mimar olacağını sananlar var maalesef..
Allah kardeşime yardım etsin işi çok zorlaştı..zaten çizim yeteneği yok bide bu tuz biber oldu üzerine
Mimarlık kesinlikle 6 yıla çıkmalı,hem öğrenciler hem eğitim düzeyi için bu şart inşallah lafta kalmaz.
Ben şuan lise 2. sınıf öğrencisiyim ve mimar olmak tek idealim gibi duruyor. Şuana kadar hiçbir mesleği bu kadar istedğimi hatırlamıyorum , ayrıca yeteneklerim de mimarlığı gösteriyor , mimar öğrenci tanıdıklarıma göre de 6 yıl olması gerekliymiş. Ben de sevindim açıkcası hem gerekli hem de her isteyen ben mimar olmak istiyorum dememeli , @Melike nin de dediği gibi daha bilinçli olunmalı.
Bu guz3l yorumun icin tesekkur ederiz dostum..mimar olmayi gercekten istiyorsan bir cok zorluga da hazir olman gerekmektedir.en basta severek yaparim diyorsan hersey bitmistir demektir, gerisi zaten corap sokugu gibi gelecektir.mezun olduktan sonrasi icin de kimse kolayca bir ongorude bulunamaz herkes icin durum degiskenlik gosterebilir.mesleki egitimin ise diil 6 yil olmasi , 30 yil olsa bile dogustan gelen yetilerin kisiyi mimar olarak adlandirilmasi icin yeterli olmasini saglamayacaktir.bkz. mimar sinana..ustalik eseriji 90 yasindan sonra yaptigini soylemektedir..basarilar..