Mimari sunum tekniklerinin her yeni güne uyandığımızda yeniliklerle karşılaşması artık şaşırtıcı değil.Çocukluk yıllarımızda (özellikle 90 kuşağı) lego vazgeçilmez oyuncaklarımızdandı.
Şahsen köprüler yaptığımı ve daha çok mikro mekanlar üzerinde çalıştığımı hemen hatırlıyorum.Sizde de durum benden farklı değildir zaten.Tabi es kaza mimarlığı tercih edenlerimiz için durum nasıl bilemiyorum..
Özel bir yazılım sayesinde modüler tasarım – modelleme konusunda ciddi bir yenilik geliştirildi.Lego parçalarını algılayan bir program arayüzü, parçaları oynatmanız ile beraber muhteşem uyumlu bir önizleme penceresine dönüşünüyor.Aşağıda video ve görselleri incelediğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Klasikleşmiş dijital modelleme yöntemlerinden daha eğlenceli ve hatta daha deneysel bu teknoloji ile akademik anlamda daha ileri eğitimler verilebileceği de gün gibi ortada.Tabi biraz değiştirilip güncelleme geçirdikten sonra.
Ayrıca okul öncesi dönemde çocuklar için eğlenceli modellemeler yaparak, 3D düşünme gücünün geliştirilebilir bir yetenek olduğunu da ıspatlayabilecek bir teknoloji olduğunu da belirtelim..
Hadi bi öngörüyle yazımızı tamamlayalım o halde..
Mimarlık eğitimlerinin dijitalleşmeye ayak uydurabileceği bir materyal olabileceğinden de , okul öncesi çocukların 3d düşünme yeteneklerinin geliştirilmesi ve rehabilite edilmesinde de kullanılabilir olmasından da bahsettik.Ama kim bilir belki de çok ta uzak olmayacak bir gelecekte bu teknoloji biraz daha geliştirilip basitleştirilerek herkesin kendi yaşam alanını kendinin tasarlamasına olanak sağlayabilmesi de imkansız sayılmaz..Öyle değil mi?..
Piyasaya gelistirilip sunulmasi epey bi zaman alacaktir..