Mark Tracy‘nin sözü..Doğruluğu tartışılır , ama yanlış olmayan yanları da var açıkçası.
Bu sebeplerden bir kaçını yorumlayalım.Öncelikle henüz stajdayken güllük gülistanlıktır etraf.Herkes yardımına yetişir stajyer mimarın..Yaz tatilinin bitimine doğru sosyal medya başta olmak üzere , çeşitli kanallardan sınıf arkadaşlarıyla iletişime geçen mimarlık öğrencisi okul başladığında kendini arkadaşları ve bitirme projesinin telaşıyla başbaşa bulur.
Hepimiz itiraf edelim..Proje ödevlerimizde en azından bir kısmını arkadaşlarımızın projelerinden araklarız okul döneminde..İşte bu hırs henüz fakülte sıralarında başlar mimarlar için.
Daha sonra meslek yaşamına atıldığında diğer arkadaşlarının akıbetleri hakkında ufaktan ufaktan bilgiler toplayan mimarlık öğrencisi , artık kendisi için çıkışı olmayan bir yolda kendisini bekleyen zorlukların farkına vararak ilk bulduğu yerde işe başlar.
Henüz tecrubesizdir.Soru sormaya çekinir ,
”bunu bilmiyormusun?Ne kadar ayıp!”
lafını duymamak için. 🙂
Neyse , artık epeyce süredir bir iş yerinde çalışmaya başlamıştır ve bir gün bilgisayarına virüs girer.Format , tek çözümdür.
Format atıldıktan sonra terkedilmiş köyü andıran bilgisayarını açmaya korkan genç mimar , mimarlık programlarını bulmaya koyulur ve arkadaşlarının kapısını çalar 🙂
Ne gariptir ki hiç olumlu tepki alamaz..
Hiçbirinde aradığı programlar yoktur.
Ve yine ne tesadüftür ki, aradığı arkadaşları da aynı programları arıyordur ! 🙂
x x x
Yani mimarlık Dünya Kültür Mirasına katkıda bulunacak tasarımlara imza atmaktır.Yanında çalışan genç ve hevesli , meslek aşkıyla yanıp tutuşan mimarı kendine rakip olarak görüp bildiğin şeyleri anlatmamak değildir.
Meslek sırları diyebileceğimiz bazı ufak püf noktaları çalışanlarınla paylaşmayıp kefeninin cebinde öbür tarafa götürmek te değildir.
Laf çok..Anlayan da..Ama iş uygulamaya gelince yine herkes birbirinden şikayetçi..
”bunu bilmiyormusun?Ne kadar ayıp!” ben bu lafı az duymadım..şimd, bana o lafı söyeleyen adam benim yanımda çalışacak duruma geldi!! insanoğlu büyük laf konuşmalı , büyük proje çizmeli 😀
gün olurrr , devran döner.. 🙂
bu söze katılmıyorum..bence mimarı mimardan başka dostu yoktur!!!!!!!!!
Aslında yanlış ta değil ! ” Yani mimarlık Dünya Kültür Mirasına katkıda bulunacak tasarımlara imza atmaktır.Yanında çalışan genç ve hevesli , meslek aşkıyla yanıp tutuşan mimarı kendine rakip olarak görüp bildiğin şeyleri anlatmamak değildir.
Meslek sırları diyebileceğimiz bazı ufak püf noktaları çalışanlarınla paylaşmayıp kefeninin cebinde öbür tarafa götürmek te değildir.” Tebrikler birader çömüşün işi 🙂
oldu o zaman biz öğrenciyken binbir emek çekip şantiyelerde ofislerde sağda solda ezilelim sonra bunlar le bebek gül bebek büyümüş mimarlara anlatalım bizimle aynı seviyeden yola devam etsinler öyle mi ? komiksiniz