Mimarlık mesleği sanırım halen yeterince iyi tanınmıyor..Artık ultra sıradan bir durum haline geldi dış mimarlık!..İnşaat Mühendisi ile Mimar arasında fark olmadığını ve aynı işi yaptıklarını düşünenler de hiç azımsanmayacak kadar fazla..
Dolayısı ile yepyeni bir blog yazmak için, bu kavram kargaşalarına son vermek için çok iyi bir konu ”mimar” ..
Mimari Çözümler
Mimarlık mekan tasarlamaktır.Tasarlanan mekanları en fonksiyonel biçimde ilişkilendirmek ve yapıya, göze hoş gelecek biçimde form kazandırmaktır.
Tüm bu işleri yaparken henüz başta belirli olan bütçeye sadık kalmak , uygulanabilir bir struktur sistemini belirli bir öngörüye göre şekillendirmek ve inşa edileceği yere uyum sağlamasına olanak sağlamaktır.
Konut yapıları , sağlık yapıları , eğitim yapıları , endüstriyel yapılar , kültürel yapılar , kamu yapıları , konaklama ve turizm yapıları , ulaşım yapıları , dini yapılar , ticari yapılar , rekreasyon alanları gibi pek çok alanda yukarıda bahsedilen kriter ve nizamlara uygun tasarımlar mimarinin kapsamına girer.
İç Dekorasyon Çözümleri
Mekan , tanımlanmış uzay boşluğudur.Tasarlanması yalnızca efektif materyaller ve gösterişli malzemeler kullanarak bir kaç tablo , niş , kemer vb. unsurları barındırmasıyla ölçülemez.
En fonksiyonel kullanım biçimi , gereksiz alanların en aza indirgenmesi ve elbetteki estetik işlevleri yerine getirmesi gerekmektedir.
Mimarın görevi yalnızca mekanı tanımlamak ve struktur sistemini giydirmekle de sınırlanamaz.Mekanın içerisi için de uygulanabilir çözümler getirmesiyle de bilinir mimarlık.
İşte tüm bu sayılanlar doğrultusunda mekanların en kullanışlı biçimde ele alınması mimardan sorulur.
Render Ve Animasyon
Modern teknolojiler ve yazılımlar sayesinde bir yapının henüz daha inşa edilmeden bitmiş halini en detaylı biçimde gerek kağıt gerekse pc’ler üzerinde görsel biçimde ifade edilmesi render olarak adlandırılır.
Mekanın içerisinde ve dışarısında sanki gerçekten geziyormuşçasına hareketli sanal kameralar yardımıyla yapılan pc animasyonlarına da mimari animasyon denmektedir.
Bu işlemleri yalnızca mimarlar değil 3D Operatörlüğü adı altında henüz yeni yeni adlandırılmaya başlayan pc uzmanları bile yapabilmektedir.Ancak mimarın kendi projesini 3D dilinde ifade etmesi en doğru ve uygulandığındaki haline en yakın sonuçları elde etmesine olanak sağlar.
Hoş enstrumental bir fon müziği eşliğinde , karakteristik yazı fontları ile projeyi baştan aşağıya ya da bir kısmını anime etme işlemidir mimari animasyon hazırlamak.
Günümüz mimarisi için neredeyse olmazsa olmaz teklif sunma yöntemlerindendir.
Bir mimari animasyonun başarısı ; projeyi en yalın ve anlaşılır biçimde sunmasıyla ölçülür iken , renderların başarısı ise kimi zaman gerçekçilikleri(çözünürlük yüksekliği , fotorealistik) ile kimi zaman da eskizvari anlatım biçiminin gerçeğe yakınlığı ile ölçülür.
AYRICA ; OFİSTE PROJE YOKKEN YAPILABİLECEK 13 GÜZEL ŞEY BAŞLIKLI BU YAZIYI DA OKUYABİLİRSİNİZ..
Mimarlık , mimar ve tasarımcı ..bu üç kelimeyi gerçekten çok karıştırıyoruz türk milleti olarak..Herkes her işe burnunu sokar oldu bu sebeplerden dolayı..Güzel , açıklayıcı ve yardımcı olucu bir yazı olmuş tebrikler..
Mimarlığın tanımı tıpkı aşkın tanımı gibi sürekli herkese bağlı olarak değişkenlik gösterir.Kutsal bir meslektir..İnsanların en temel barınma ihtiyacını karşılayabilecek estetik fonksiyonel çözümler geliştirilebilmektedir. mimarlık ile.
Karışık konular aslında bilmeyenler için..Oysaki mimarlık çok basit bir meslek