Küçük Mimarlar Atölyesi

Başakşehir Belediyesi Living Lab Küçük Mimarlar Atölyesi düzenledi. İki gün süren bu etkinlikte küçük mimar adayları çizimler üzerinden maket evler tasarladı.

Başakşehir Living Lab’da gerçekleşen atölyeye 10 ile 12 yaş aralığındaki Başakşehirli çocuklar katıldı. 2 gün ve 2 oturum da gerçekleşen atölye faaliyetleri 4 saat sürdü. Endüstriyel Tasarımcı Pelin ÖZTÜRK önderliğinde gerçekleşen atölye faaliyetleri temel mimari terimlerin anlatılmasıyla başladı. Küçük mimar adayları plan taslağı üzerinden hayallerindeki evlerin maketlerini çıkarttı. Oldukça renkli ve ilginç tasarımların ortaya çıktığı çalışma maketlerin değerlendirilmesi ile son buldu.

Endüstriyel Tasarımcı Pelin ÖZTÜRK, çocuklara mimariyi tanıtmak istediklerini ifade ederek, “Etkinliğimizde öncelikle mimari terimler nelerdir, mimari nedir, ünlü mimarlar kimlerdir ? katılımcılarımıza bunları anlattık. Living Lab’daki atölye faaliyetleri ile sadece mimariyi anlatmadık aynı zamanda öğrendiklerini uygulamaya geçirmelerini sağladık. Öğrendiğimiz mimari terimleri maketler ile uygulamaya geçirdik. Ev planı üzerinden pencere ve kapı çizimlerini tanıyarak duvar çıkmalarını ve pencere, kapı açmalarını istedik” şeklinde konuştu.

Başakşehir Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi Living Lab iki  günlük Arduino ile kağıttan lamba atölyesini tamamladı. Atölyeye katılan tasarımcılar kağıttan yaptıkları masa lambalarını Arduino ile hayata geçirdi.

Kağıt, sensörler ve Arduino

Tasarım ve teknolojinin Living Lab’de buluştuğu bu etkinlikte kağıt, yapıştırıcı ve ses sensörü kullanarak tasarlanan masa lambaları Living Lab’de görücüye çıktı.

Endüstriyel tasarımcı Pelin ÖZTÜRK önderliğinde gerçekleşen atölyede ÖZTÜRK, kağıtlarla tasarımın, hareket ve ses sensörü ile Arduino’nun nasıl kullanılacağını katılımcılara anlattı. Katılımcılar etkinliğin ilk yarısında onlara verilen taslak çizimlerden faydalanarak bir masa lambası tasarladı. Çalıştayın ikinci yarısında ise ses ve hareket sensörlerini kullanarak aydınlatmalarının elektronik kısmını Arduino ile tamamladılar.

Etkinliğin Arduino aşamasında yanlarında getirdikleri bilgisayarlarla hareket ve ses kodlaması da yapan katılımcılar, tasarladıkları masa lambalarını kodlamayı uygulayarak kağıt lambaları canlandırdı. Tasarımcı, mühendis ve öğrencilerin katıldığı atölyede Sabri Karakaya, “TV’lerde izlediğimiz akıllı ev aletlerinin bir farklı modelini bu etkinlikte uyguladık. Hem tasarım hemde teknolojinin buluştuğu etkinlik benim için farklı bir deneyim oldu teşekkür ediyoruz” dedi.

Alper Kopar

İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi mezunu. İstanbul bölgesi, yurt içi ve yurt dışında çeşitli projelere imza atmış bulunmaktadır. Yaptığı işler arasında konut, alışveriş merkezi, otel projelerinin mimari projeleri ve iç mimari projeleri bulunmakta ve proje üretmeye devam etmektedir.

Yakın Zamanda Gönderilenler

SÜRDÜRÜLEBİLİR KAYNAKLI EKOLOJİK BİR PARK

Sürdürülebilirlik kavramı kentlerin gelişmesindeki önemli yapılardan biridir. Teknolojinin geldiği boyuttaki ileri seviyenin olumlu yönlerinin yanı…

2 hafta Önce

Dijitalleşen Hayatlarda Mimarinin Yeri

Dijitalleşmek hem şehirleri hem de şehirlerin mimarisini oldukça radikal çizgilerle dönüştürüyor. Belirli bir noktaya kadar…

4 hafta Önce

Aydınlatmalarda Sıcaklık Birimi Kelvin Nedir?

Aydınlatmalarda sıcaklık birimi Kelvin olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu aydınlatma olunca, renk sıcaklığı burada ışık…

2 ay Önce

Tematik Ve Renkli Bir Liman Bahçesi

Peyzaj mimarlığında tasarım, alanın yapısal özellikleri ve diğer elemanlarla ilişik düzenin kurulmasıyla başarıya ulaşır. Her…

2 ay Önce

Tarihi Müze Ve Peyzaj Tasarımı

Tarihsel alanlar, günümüz Peyzaj yapısallığı ile zenginleştirilmiş kültürel miras alanlarının yansımasıdır. Geçmişten beri var olan…

5 ay Önce

Türkiye’nin İlk Mimarlık Gazetesi Açıldı

Yüksek Mimar Murat Erçelebi tarafından Cumhuriyetimizin 100.yılında kurulan mimarigazete.com.tr yayın hayatına başladı. Sektörde öne çıkan…

5 ay Önce

Eviniz ve ofis dekorasyonlarınız için iç mimarlık şirketi.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezler kullanıyoruz. mimarimedya.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.