Kategoriler: İnşaat Projeleri

İnşaatta Zorunlu Olmayan Uygulamaların İnşaat Maliyetine Etkisi Nedir?

İnşaatta zorunlu olmayan, mal sahibinin veya müteahhitin istekleri doğrultusunda gelişen keyfi veya zaruri olmayan bazı maliyetler bulunur. Bu maliyetler inşaat genelinde toplam maliyeti artırmaktadır. Ya da tam tersi maliyetleri düşürebilir. Örneğin, bazı müteahhitler dairelere kombi takarken bazı müteahhitler kombi takmaz. Bazı müteahhitler A marka kombi takarken bazı müteahhitler B marka kombi takar. Bir kombinin 10.000 TL olduğunu düşünelim. Toplamda 10 daire olsun. Takılan kombiler için 100.000 TL’lik bir maliyet ortaya çıkar. Diğer bir örnekte klima. Bazı müteahhitler hiç klima takmazken bazı müteahhitler ise klima takabilir. Veya başka deyişle sadece klimanın tesisat yerini bırakır. Örneğin, müteahhit jeneratörü özellikle ofislerin olduğu veya dükkanların bulunduğu bir yerde takabilir. Bunlar dairenin, ofisin veya dükkanın değerini artırır. Fakat aynı zamanda maliyette artar. Daire içlerine bakarsak müteahhit tavanlarda alçıpan uygulaması ve buna bağlı olarak iç mimarlık hizmeti vermek zorunda değildir. Fakat bazı müteahhitler bu uygulamalarıda yapmaktadır. Örneğin alçıpan ışık bandı, havuz tavan, alçıpan tv ünitesi gibi uygulamalardır. Bu tarz uygulamalara yüzden fazla örnek vermek mümkündür. Sonuç olarak mal sahibi, müşteri veya müteahhitin istekleri, arzuları ve yapmak istedikleri değişiklikler sonucunda maliyetler artabilir. Burada anlatmış olduğumuz tüm maliyetlere zorunlu olmayan maliyetler diyoruz.

Müteahhitler Maliyetleri Nasıl İnceleyebilir?

İnşaata yapmak isteyen biri olarak veya bir müteahhit olarak şu zamanda ekstra maliyetleri analiz etmeniz zor olabilir. Özellikle bulunduğunuz konuma bağlı olarak veya yaptığınız seçeneklere göre maliyetleri görmek isteyebilirsiniz. İnşaat Hesabı seçenekleriniz ne olursa olsun veya konumunuz ne olursa olsun inşaat maliyetinizi dakikalar içerisinde hesaplayabilir. Tek yapmanız gereken şey insaathesabi.com adresine girdikten sonra deneme sürümü için kayıt olup programı incelemenizdir. Şimdi İnşaat Hesabı’nın özelliklerinden bahsedelim.

İnşaat Hesabı’nın Özellikleri Nelerdir?

İnşaat Hesabı, kısa sürede inşaat maliyetini hesaplayabileceğiniz bir yazılımdır. Girdiğiniz konum bilgisine göre maliyetlerinizi hesaplamaktadır. Tüm fiyatlar güncel şekilde programa konum bilgisine göre entegre edilir. Bu güncellemeler belirli aralıklarla ya da değişken zamanlarda olur. Yani bir nevi sizin adınıza maliyet araştırması yapar. Piyasadan fiyat alma derdine girmezsiniz. Bunun yanında değiştirmek istediğiniz seçenekleri tek tıkla değiştirip maliyet analizini yapabilirsiniz. Malzeme değişikliklerinde maliyetin ne kadar etkileneceğini insaathesabi.com sayesinde hesaplayabilirsiniz. Sonucunda teklif sunabilmek adına bir rapora ihtiyaç duyarsınız İnşaat Hesabı bu soruna da çözüm olmaktadır. 50-60 sayfalık maliyet raporu ve 50-60 sayfalık metraj raporu sayesinde maliyetlerinizi bir belge haline getirebilirsiniz.

Apartman Örnek Maliyet Raporu:

https://insaathesabi.com/wp-content/uploads/2022/08/ProjeRaporu-27.08.2022-Huzur-Apartmani-Ornek-Proje-1.pdf

Apartman Örnek Metraj Raporu:

https://insaathesabi.com/wp-content/uploads/2022/08/ProjeMetrajRaporu-27.08.2022-Huzur-Apartmani-Ornek-Proje.pdf

Villa Örnek Rapor:

https://insaathesabi.com/wp-content/uploads/2022/05/Ornek-Villa-Raporu.pdf

Rapordan Alınan Örnek Görseller

İnşaat Hesabı Hangi Tür Maliyetleri Hesaplıyor?

İnşaat Hesabı, betonarme yapıların maliyet hesabını yapan bir programdır. Ana hedef standart binaların maliyeti olduğu için İnşaat Hesabı arayüzünde villa maliyeti hesaplama ve apartman maliyeti hesaplama olmak üzere iki tür kategori bulunur. Bu kategoriler içerisinde binanızın yapısını belirlemeniz adına daire, dükkan, dubleks daire, ters dubleks ve ofis bölümleri bulunur. Binanıza ait bilgileri girerek apartman maliyetlerinizi ve villa maliyetlerinizi hesaplayabilirsiniz.

İnşaat Hesabı Üyelik Modelleri Nasıldır?

İnşaat Hesabında 4 farklı üyelik modeli bulunur. Öncelikle programı denemek istiyorsanız deneme sürümü sayesinde deneyebilirsiniz. Tüm üyelikler 1 yıl süre ile geçerlidir. Üyelik modelleri sırasıyla şu şekildedir:

  • Tek Hesap Pro
  • Kurumsal
  • Kurumsal Pro
  • Kurumsal XL

Tek Hesap Pro Üyelik Modeli

Tek projede sınırsız bağımsız bölüm hesapları için olan bir üyelik modelidir. 1 adet proje yapabilirsiniz. Proje tipini apartman veya villa olarak seçebilirsiniz. Güncel malzeme ve işçilik fiyatları, kalem kalem detaylı maliyet raporlama, şantiye ve personel gider takip modülü, maliyet ve metraj rapor çıktısı gibi özellikler bulunur. Sadece metraj rapor çıktısı bu üyelik modelinde yoktur.

Kurumsal Üyelik Modeli

Birden çok proje hesabına ihtiyaç duyan kurumsal firmalar için kullanılan bir üyelik modelidir. Proje tipini villa ya da apartman seçebilirsiniz. 3 adet proje mevcuttur. İşçilik fiyatları, güncel malzeme, detaylı maliyet raporu, şantiye ve personel gider takip modülü, maliyet ve metraj rapor çıktısı gibi özellikler bulunur. Metraj rapor çıktısı bu üyelik modelinde de yoktur.

Kurumsal PRO Üyelik Modeli

Proje üretimi yoğun kurumsal inşaat firmaları veya danışman şirketler için kullanılan bir modeldir. Proje tipini apartman veya villa olarak seçebilirsiniz. 10 adet proje hakkı bulunur. Güncel malzeme ve işçilik fiyatları, kalem kalem detaylı maliyet raporlama, şantiye ve personel gider takip modülü, maliyet ve metraj rapor çıktısı gibi özellikler bulunur. Bu üyelik modelinde metraj rapor çıktısı bulunur.

Kurumsal XL Üyelik Modeli

Proje üretimi yoğun kurumsal inşaat firmaları veya danışman şirketler için kullanılan bir modeldir. Proje tipini apartman veya villa olarak seçebilirsiniz. 50 adet proje hakkı bulunur. Şantiye ve personel gider takip, güncel malzeme ve işçilik fiyatları, detaylı maliyet raporlama, modülü, maliyet ve metraj rapor çıktısı gibi özellikler bulunur. Bu üyelik modelinde metraj rapor çıktısı bulunur.

Siteyi ziyaret edin: https://insaathesabi.com/

Alper Kopar

İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi mezunu. İstanbul bölgesi, yurt içi ve yurt dışında çeşitli projelere imza atmış bulunmaktadır. Yaptığı işler arasında konut, alışveriş merkezi, otel projelerinin mimari projeleri ve iç mimari projeleri bulunmakta ve proje üretmeye devam etmektedir.

Yazar:
Alper Kopar

Yakın Zamanda Gönderilenler

SÜRDÜRÜLEBİLİR KAYNAKLI EKOLOJİK BİR PARK

Sürdürülebilirlik kavramı kentlerin gelişmesindeki önemli yapılardan biridir. Teknolojinin geldiği boyuttaki ileri seviyenin olumlu yönlerinin yanı…

2 hafta Önce

Dijitalleşen Hayatlarda Mimarinin Yeri

Dijitalleşmek hem şehirleri hem de şehirlerin mimarisini oldukça radikal çizgilerle dönüştürüyor. Belirli bir noktaya kadar…

4 hafta Önce

Aydınlatmalarda Sıcaklık Birimi Kelvin Nedir?

Aydınlatmalarda sıcaklık birimi Kelvin olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu aydınlatma olunca, renk sıcaklığı burada ışık…

2 ay Önce

Tematik Ve Renkli Bir Liman Bahçesi

Peyzaj mimarlığında tasarım, alanın yapısal özellikleri ve diğer elemanlarla ilişik düzenin kurulmasıyla başarıya ulaşır. Her…

2 ay Önce

Tarihi Müze Ve Peyzaj Tasarımı

Tarihsel alanlar, günümüz Peyzaj yapısallığı ile zenginleştirilmiş kültürel miras alanlarının yansımasıdır. Geçmişten beri var olan…

5 ay Önce

Türkiye’nin İlk Mimarlık Gazetesi Açıldı

Yüksek Mimar Murat Erçelebi tarafından Cumhuriyetimizin 100.yılında kurulan mimarigazete.com.tr yayın hayatına başladı. Sektörde öne çıkan…

5 ay Önce

Eviniz ve ofis dekorasyonlarınız için iç mimarlık şirketi.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezler kullanıyoruz. mimarimedya.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.