Kategoriler: Makale

İmkansızı İsteyip Mükemmeli Tasarlayanlar [derleme]

İmkansızı isteyip mükemmeli tasarlamak pekte iddialı sayılmaz aslında bu tasarımlar için.Matematikçiler , Fizikçiler ve tasarımcıların kafa patlatarak meydana getirdikleri bu mimari tasarım harikaları , mimari fotoğrafçılığa merak salmış insanlar ve turistler için mükemmel bir hediye olmanın yanı sıra mimarları için de birer övünç kaynağı olmuşlardır..

 

 

 

 

1) SANTIAGO CALATRAVA (1951 Doğumlu.Mimar  , Heykeltraş ve Aynı Zamanda İnşaat Mühendisidir.)

İspanya (Valencia) Doğumludur.İspanya’da son yüzyılın en iyi mimarları arasındadır.Valensiya , Zürih , Paris ve New York’ta ofisi bulunmaktadır.Köprü ve tren istasyonları inşaatı gibi Mühendislik yapılarıyla kariyer hayatına başlamıştır.

Puente Del Alamillo köprüsü en önemli eserlerinden birisidir.Bu köprü aynı zamanda şehrin sirkülasyonu ve trafiği için oldukça önem arzetmektedir.

Konut , müze ve sanat yapıları alanlarında çok sayıda projeleri bulunmaktadır.

 

 

 

TURNING TORSO

 

 

 

 

 

 

 

 

Ciutat de les Arts i les Ciències

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2) RENZO PIANO (İtalyan Mimar)

Projeleri ve çalışmaları ile tüm dünyaya adını duyurmayı başarmış bir mimar.Modern ve Postmodern çalışmaları bulunmaktadır..

Mimarlığın nobeli sayılabilecek Pritzker dahil olmak üzere çok sayıda ödülü bulunmaktadır.O çoğu kez ‘yüksek teknoloji’ nin mimarı olarakta adlandırılır.Tasarladığı yapılarda heykelsi yönler bulunmaktadır.

Çok sayıda eseri bulunmaktadır.Hemen ilk bakışta akla gelen 2 tanesi aşağıdakilerdir.

 

AYRICA ; RENZO PİANO ‘NUN PEÇETEYE ESKİZİ BAŞLIKLI YAZIYI DA OKUYABİLİRSİNİZ.

 

 

Marie Tjibaou Kültür Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pompidou Merkezi Paris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlginç tasarımlar yapmanın mantığında egolarını tatmin etmenin yattığını düşünenler olabilir ancak bu gibi farklı olanı yapma girişimi hem mimarlık kültürünün gelişmesi hem de yeni nesil mimarların önünü açabilecek hareketlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.Fonsiyonellik , mekanlar arasındaki ilişkiler ve zonlamanın başarılı olup olmadığı gerçekten konuşulmuyor..Aslında bu gibi ikonumsu yapılar kategorisine giren yapıların yapısal sorunları oluyor mu gerçekten merak konusu..

Alper Kopar

İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi mezunu. İstanbul bölgesi, yurt içi ve yurt dışında çeşitli projelere imza atmış bulunmaktadır. Yaptığı işler arasında konut, alışveriş merkezi, otel projelerinin mimari projeleri ve iç mimari projeleri bulunmakta ve proje üretmeye devam etmektedir.

Yakın Zamanda Gönderilenler

Dijitalleşen Hayatlarda Mimarinin Yeri

Dijitalleşmek hem şehirleri hem de şehirlerin mimarisini oldukça radikal çizgilerle dönüştürüyor. Belirli bir noktaya kadar…

2 hafta Önce

Aydınlatmalarda Sıcaklık Birimi Kelvin Nedir?

Aydınlatmalarda sıcaklık birimi Kelvin olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu aydınlatma olunca, renk sıcaklığı burada ışık…

1 ay Önce

Tematik Ve Renkli Bir Liman Bahçesi

Peyzaj mimarlığında tasarım, alanın yapısal özellikleri ve diğer elemanlarla ilişik düzenin kurulmasıyla başarıya ulaşır. Her…

1 ay Önce

Tarihi Müze Ve Peyzaj Tasarımı

Tarihsel alanlar, günümüz Peyzaj yapısallığı ile zenginleştirilmiş kültürel miras alanlarının yansımasıdır. Geçmişten beri var olan…

4 ay Önce

Türkiye’nin İlk Mimarlık Gazetesi Açıldı

Yüksek Mimar Murat Erçelebi tarafından Cumhuriyetimizin 100.yılında kurulan mimarigazete.com.tr yayın hayatına başladı. Sektörde öne çıkan…

4 ay Önce

Peyzaj Onarım Perspektifi İle Şekillenen Kamusal Alan Fikri

Kırsal veya kentsel ekolojinin geçmişi peyzaj onarım yapılacak alanların kullanım biçimini doğrudan etkilemektedir.Onarımla birlikte bambaşka…

7 ay Önce

Eviniz ve ofis dekorasyonlarınız için iç mimarlık şirketi.

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezler kullanıyoruz. mimarimedya.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.