”Hollanda’da Mimarlık Okumak İstiyorum.Ne Gibi Ön Hazırlıklar Yapmalıyım?”

    10 yıl önce yazıldı. Yazar:
    Abone Ol :  

    Mimarimedyabilgi@gmail.com adresinden gelen sorulara inanılmaz değer veriyorum.Neticede insanlar görüşlerime değer veriyor ve söylediklerim bir çok kişiye en azından fikir oluyor.Öncelikle ben teşekkür ediyorum.Şimdi bir arkadaşımızın güzel bir sorusunu paylaşıyoruz..

    Merhaba Murat Bey, yazılarınızı her gün takip ediyorum. Bize bu yolda ışık tuttuğunuz ve samimiyetiniz için teşekkür ediyorum öncelikle.  Ben geçen sene mezun oldum liseden.

    Mimarlık eğitimi için yurtdışında okumanın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bunun için bu sene üniversiteye gitmeyip işe girdim ve çalışıp para biriktirmeye başladım.

    Hollanda’da okumak istiyorum. Bana bununla ilgili düşüncelerinizi söyler yol gösterir misiniz?

    Okula baslayana kadar mimarlikla ilgili ne gibi ön hazırlıklar yapabilirim? Düşünceleriniz benim için önemli.  Cevaplarınızı bekliyorum…

    Merhabalar..Takip ettiğin için teşekkür ederim.Sizlerle bu blog daha güzel oluyor.Mimarlık eğitimi için yurtdışını tercih etmek kimilerine göre zor ve masraflı iken , kimilerine görede daha farklı persfektifler kazandırıyor.İnsan hayatı çeşitli merhalelerden ve aşamalardan geçiyor.Ne güzel, lise eğitimini tamamlamış ve üniversite eğitimin için kafa yormaya başlamışsın.Bu ülkemiz gençliğinin ”ah , vahlar” çekilmesine iyi bir kapak örneklerinden 🙂 .Bu bakımdan aynı zamanda tebrik ederim.

    Hollanda iyi bir tercih bence.Farklı ve kendine has bir mimari anlayışa sahip.Lale bahçelerinde tuhaf çatılı yapıları arasında dolaşıp bol bol fotoğraf çekmen sana inanılmaz bir düşünme gücü katacaktır.Öğreneceğin dil ise sana artı olarak kalacak.İlk yıllarda ciddi anlamda zorlanıp yozlaşma (ma) konusunda harika cezbedici ortamlar yüzünden zorlanabilirsin.Gidenlerden biliyorum.Ama herşey ailenin arkanda olduğunu bilmen ve senin kararlı duruşunda bitiyor.Benim büyük kardeşim de Makedonya’da Diş Hekimliğine gitti.Denklik konusunda ne tür sıkıntılar yaşanıyor bunu çok iyi araştır.Diploman ülkemizde geçerli mi?.Ders yıllarında alacağın dersler ülkemizdekiler ile paralellik gösteriyor mu?.Bu soruların cevabını araştırmanı tavsiye ederim.

    Okul başlayana kadar mimarlık dünyasından bağını koparma..Şuan çalıştığın işe kendini fazla verme.Sonra mimarlık camiasından epeyce uzakta kalabilirsin.Örneğin mimarlık yayını yapan siteleri ve mimarimedya’yı sürekli takip etmelisin.Mimarlık kitapları satan D&R’dan güzel sanatsal kitaplar alabilirsin.Kritik ve eleştiri yeteneğini şimdiden geliştirmek için fotoğrafını çektiğin tarihi yapılar hakkında yorum ve düŞüncelerini bir blog açıp yazabilirsin.Bu yazdıklarına mimarlık eğitimine başlamandan 2- 3 yıl sonra baktığında ne kadar yol katedtiğini görebilirsin.

    Yolun açık, Allah yar ve yardımcın olsun..

    Kategori:
    Makale

    Cevap yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Mimari Medya