Herkes İçin Mimarlık Ekibi Güzel Bir İşe Daha İmza Attı!

    11 yıl önce yazıldı. Yazar:
    Abone Ol :  

    Mimarlık mesleğinin toplumun sorunlarına başarılı ve uygulanabilir hızlı çözümler üreten bir kültür olduğunu hatırlatan HERKES İÇİN MİMARLIK topluluğunu tanımayanlar için önce kısaca açıklayalım.Ve daha sonrasında da Beyoğlu Sineması ile ilgili çalışmalarından söz açalım..

    ”Herkes İçin Mimarlık, ülke genelinde karşılaşılan sosyal sorunlara mimarlık bağlamında çözümler üretmeyi ve mimarlık eğitimine yeni açılımlar kazandırmayı amaç edinir.Herkes İçin Mimarlık; projelerini hayata geçirirken, mümkün olan en geniş katılımı ve desteği bulmak niyetindedir. Projelerin muhatapları ile, aralarında ayrım ve sınıflandırma yapmadan iletişime geçer. Finansman, gerekli izinler gibi konularda resmi ve özel kuruluş, kişilerle görüşmeler yapar. Projeler gerçekleştirilirken ise, proje ile alakalı tüm kullanıcılar ve kuruluşlar ile irtibata geçilip, bu kişi ve kurumların, başlangıçtan itibaren proje sürecine katılımları hedeflenir. Bu yolla; kişi ve kurumlar, sadece proje bitişinden sonraki kullanıcılar olmaktan çıkıp, tasarım ve yapım aşamasının ortak aktörleri haline gelir.”

    Kendilerini böyle tanımlıyorlar kısaca..Atıl durumda olan ve artık eski popülaritesini yitirmeye aday tarihimiz ve geçmişimiz için güzel anılarla hatırladığımız mekanlardan birisi olan Beyoğlu Sineması’nın geleceği ve yeniden düzenlemesi için atağa kalkan grup , bakın işleyiş ve faaliyetle alakalı ne gibi hareketlerde bulunmuşlar.

    Yeniden düzenlenen mekanın içerisinden bir kare..

       Beyoğlu Sineması’nı sürekli bir ziyaretçisi olan Mimar Gülnaz Güzeloğlu Şubat ayında bizimle iletişime geçip salonun şu anda çalışmaya devam ettiğini ama kapanmak üzere olduğunu belirtti. Biz de hemen ardından salonun işletmecisi olan Temel Kerimoğlu ile görüşmeye gittik. Şu anlık kapatma kararı almadıklarını ama geleceğinin pek parlak olmadığını, salonu açık tutmak için çeşitli işbirliklerine açık olduklarını belirtti. Bu toplantıdan sonra da hemen bir atölye çağrısı yaptık.

      Beyoğlu Sineması’nın fuayesinde gerçekleşen bu atölyeye salonun müdavimleri, sinema ile ilgilenen genç ekipler, mimarlar ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir grup katıldı. 3 ana başlık üzerine tartışıldı ve fikir üretildi. Bunlar;

     

     

    1) Sinemanın ve fuayenin fiziksel/mimari durumu, eksiklikleri

    2) İletişim yöntemleri

    3) Etkinlik önerileri

     

      Bu atölyenin ardından kurulan bir facebook grubu üzerinden, üretilen fikirler düzenlenip kategorilere ayrılıp paylaşıldı. Grup içerisinde fikir alışverişleri de bir süre de devam etti. Fikir birliğine varılan konulardan biri, yapılacak herhangi bir promosyon hamlesi için profesyonel ekiplerden destek almak oldu.

    daha büyük ve orjinal görseller için herkes için mimarlık grubunun web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

     

      Bu karar çerçevesinde biri prodüksiyon ajansı Sarraf Galeyan Mekanik (SGM), biri de reklam ajansı olan El Turco Dijital(ETD) ile iletişime geçildi. Bu iki ofisinde olumlu geri dönüş yapmasıyla bu ekiplerle neler yapabileceğimizi konuşmak adına toplantılar yaptık.Bu toplantılar atölyede çıkan fikirler üzerinden ilerledi. İlk olarak SGM Ekibiyle Beyoğlu Sineması’nın bağımsız sinema ve Türk sineması için önemini anlatan bir video üretme kararı aldık.

      Bu video için festival döneminde Beyoğlu Sineması içerisinde ropörtajlar yapıldı. Röportajlar yapıldıktan sonraki post prodüksiyon döneminde ETD ekibiyle fikir üretmeye devam ettik. SGM’nin çalışmasına paralel bir çalışma oldu. Video içerisinde kullanılacak sloganlar ve sunuş metni konularında destek aldık. Video desteğine ek olarak ETD ekibinden Ozan sinemanın kampanya amaçlı kullanabileceği fikirler üretti. Bunların duyurusu ileriki tarihlerde yapılacak.

       Video bitirildikten sonra, “AVM’DEN ÇIK, SİNEMANA SAHİP ÇIK” sloganıyla beraber sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Bu hamle, güncel olayların da etkisiyle farkındalık oluşturmak adına önemli bir etki yarattı.

     

     

    Kategori:
    Haber

    Cevap yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Mimari Medya