Dinazor yumurtası bakımından en geniş koleksiyona sahip ülkelerin başında Çin gelir. Bu yüzden bu kadar geniş yumurta koleksiyonunu sergilemek için müze inşa etmesi hiç şaşırtıcı bir durum değil. Huazhong Üniversitesi’nde Bilim ve Teknoloji Bölümü’nden olan Baofeng Li, Jianmin Ding ile Changshun Xu, Çin’in Hubei kentinde, dinazor yumurtasının çokça olduğu dağlık bir arazide müzeyi inşa etmeyi tasarladılar. Müzenin kurulduğu tepeye uyumlu bir şekilde tasarlanmış olan bina tam anlamıyla bir ejderhaya benziyor. Ejderhanın oldukça kaba olan cildine benzetebilmek için beton yivlerle yapılmaya uğraşılmış.
Çin’de bulunan Qinglong Dağı’ndaki Jeolojik Parkı’nda konumlanmış olan bu müze yaklaşık olarak 70 milyon yıl önceye ait yumurtanın bulunmuş olduğu bir bölgeye inşa edildi. Binanın uzunluğu ise 70 metre. Müzenin çatısı yapılırken eski şehirden kalmış kiremitler ile 800 yaşında ağaçlar kullanılmış ve böylece doğallığın bozulmamasına çok dikkat edilmiş. Müzenin duvarlarının betondan ve iki tarafının da seramikle kaplanmış olması binanın doğal bir şekilde serin olarak kalmasına izin veriyor.
Müzeyi gezmek için turlara katılmış olan ziyaretçiler kıvrımlı olan ve birbiri ardına sıralanmış yürüyüş yollarını takip edip çok az ışıkla aydınlatılmış haldeki fosil yumurtalarını görebiliyorlar. Yapının çatı kısmında küçük küçük pencereler bulunuyor. Bu da hem doğal havalandırmayı sağlarken, hem de içeriye doğal ışık sağlıyor. Tasarlanmış olan Jeolojik parkta ziyaretçiler tarafından bütün jeoparkı görebilecekleri ayrıca ikinci bir bina daha yapılmış.