Architectural Association Istanbul Visiting School 2016: TECTONIC SYMBIOSIS

    8 yıl önce yazıldı. Yazar:
    Abone Ol :  

    İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde 13 – 22 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Architectural Association Istanbul Visiting School 2016 başvuruya açıldı. Son başvuru tarihi, 30 Mayıs 2016.

    Istanbul Visiting School 2016, Architectural Association (AA) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmekte olan ortak eğitim, çalışma ve üretime dayalı eğitim platformudur. Geçmiş senelerde olduğu gibi yenilikçi tasarım metodolojileri ve büyük ölçekli prototip teknikleri üzerine araştırmalarını sürdürecek olan AA İstanbul Visiting School, doğada gözlemlenen oluşum süreçlerine odaklanarak bu süreçleri tasarım verisi olarak ele alacak.

    Günümüzde kullanılan çağdaş tasarım teknikleri, lineer parametrik araçlardan eş-zamanlı tasarım simülasyonlarına doğru gelişmektedir. Tasarım sürecine ağırlık veren bu değişim göz önüne alınarak, öncelikle doğal oluşumların çeşitli mimari simülasyon platformlarında tasarım ve analiz evrelerine odaklanılacak. Programın ikinci aşamasında ise, katılımcıların gerçekleştirdiği pavyon tasarımı 1-1 ölçekli olarak üretilecek.

    “CELLULAR RE-VISIONS” temalı 2015 atölyesinin sonuç ürününden görüntüler

    Program, iki aşamalı bir süreç olarak formüle edilecektir:

    1. Aşama: Katılımcılar doğadaki oluşum süreçlerine dair temel kavramlarla tanışıp, bu kavramların tasarım bağlamında kullanılması ile ilgili anlayış kazanacak. Bu aşamada, dijital simülasyon ve analiz programları öğrenilecek. Aynı zamanda, analog ve dijital düşünme yöntemlerinin ilişkisi kavranacak. Katılımcılar 3-4 kişilik takımlar halinde çalışacak ve her takım işbirliği ve araştırmaya dayalı bir tasarım stüdyosu olarak işleyecek. Katılımcılara ileri fabrikasyon teknikleri tanıtılacak.

    2. Aşama: Katılımcılar, ilk aşamada elde ettikleri beceri ve bilgileri kullanarak tasarım önerileri geliştirecek. Çeşitli ölçeklerde gerçekleştirilecek olan çalışma modellerinin ardından, programın tasarım hedeflerini birleştiren 1-1 ölçekli prototip katılımcılar ve eğitmenler tarafından üretilecek. Stüdyo çalışmalarının yanı sıra, halka açık seminerler ve paneller AA İstanbul Visiting School kapsamında düzenlecek.

    AA Istanbul ve AA Atina Visiting School etkinlikleri, doğrudan ilişkili tasarım gündemleri ile katılımcılara her iki programda da yer alabilme olanağı sunuyor.

    Programın belirgin özellikleri / geliştirilen beceriler:

    • Katılımcılar aktif öğrenme ortamının bir parçası olacak, eğitmen-öğrenci oranının büyük olması (4: 1) kişiselleştirilmiş ders ve tartışmalara olanak verecek.
    • Okulda öğretilecek olan parametrik / algoritmik platformlar arasında Rhino, Grasshopper, Processing, ve ayrıca çeşitli analiz programları olacak.
    • Katılımcılar 3-eksenli CNC router, lazer kesici ve 3d-yazıcı gibi dijital fabrikasyon araçlarını kullanacak.
    • Düzenlenecek tasarım seminerleri, araştırılan temel tasarım teknikleri ve eleştirel düşünme yöntemlerini tartışarak programın temel hedeflerine destek olacaktır.
    • Katılımcılar, tasarım, fabrikasyon, üretim ve inşa süreçlerini bir bütün olarak yaşayarak mimari sürece dair deneyim kazanacak.

    Başvurular için son tarih 30 Mayıs 2016 olup, standart başvuru bedeli 600 Pound’dur. Okula katılım için çeşitli indirim olanakları sunulmaktadır.

    Daha fazla bilgi ve online başvuru formuna http://www.aaschool.ac.uk/STUDY/VISITING/istanbul adresinden ulaşılabilir. İndirim olanakları http://ai.aaschool.ac.uk/istanbul/ adresinden incelenebilir.

    İletişim:
    Elif Erdine (AA İstanbul Visiting School Program Direktörü)
    Email: elif.erdine@aaschool.ac.uk

    AA Visiting School Koordinatörü:
    Email: visitingschool@aaschool.ac.uk

    Bağlantılar:
    http://ai.aaschool.ac.uk/istanbul/
    http://www.aaschool.ac.uk/STUDY/VISITING/istanbul
    https://www.facebook.com/AA.Athens.Istanbul.VisitingSchool/
    https://twitter.com/AAVS_AI

    Kategori:
    Haber

    Cevap yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Mimari Medya