‘Sinan’a Layık Mimarlar Yetiştireceğiz’

    9 yıl önce yazıldı. Yazar:
    Abone Ol :  

    Mimar Sinan Haftası etkinlikleri kapsamında KOÜ’de düzenlenen seminerde konuşan MTF Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, “Fakülte olarak hedefimiz, ülkede ilk 5 arasına girmektir. Sinan’a layık mimarlar yetiştirmek istiyoruz” dedi.

    Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi (MTF) tarafından düzenlenen Mimar Sinan Haftası etkinlikleri kapsamında Makedonya Üsküp Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Minas Bakalcev’i ve Prof. Dr. Mitko Hadzi-Pulja ilimize gelerek ‘Working/Learning Architecture-Yaparak/Öğrenerek Mimarlık’ seminerini sundu. Etkinlikte konuşan KOÜ MTF Dekanı Nevnihal Erdoğan, “Mimar Sinan’a layık mimarlar yetişsin diye akademik başarımızı her sene biraz daha yukarı çıkarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

    SEMİNER İNGİLİZCE YAPILDI

    Mimar Sinan Haftası’nı her yıl bir dizi etkinlik ve faaliyetle geçiren KOÜ-MTF bu yıl, eğitimini Amsterdam’da tamamlayan Prof. Dr. Minas Bakacev ve Prof. Dr. Mitko Hadzi-Pulja’yı ilimizde ağırlıyor. Bakalcev ve Hadzi-Pulja’nın gerçekleştirdiği seminere Mühendislik Fakültesi Dekanı Halil İbrahim Saraç, Tahir Akman, MTF akademisyenleri ve öğrencileri katıldı. İngilizce olarak yapılan seminerin Türkçe çevirisini MTF akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Nurdan Kuban yaptı.

    43288

    “AMACIMIZ İLK 5’E GİRMEK”

    Seminerin açılışında konuşan KOÜ MTF Dekanı Prof. Dr. Erdoğan, her yıl Mimar Sinan Haftası’nı ona layık bir şekilde kutlamak için çalıştıklarını belirterek, “Dünyaca ünlü mimarların, akademisyen ve ustaların bu müstesna günde aramıza katılarak genç mimar adaylarımıza yeni Mimar Sinanlar olmaları için gerekli ruhu aşılamaya çalışacağız” dedi. Erdoğan, KOÜ-MTF’nin üniversite girişi ile ilgili olarak her yıl puanını yükselttiğini ifade etti. Fakültenin Türkiye’de ilk 10’da olduğu bilgisini veren Erdoğan, önümüzdeki süreçte amaçlarının ilk 5’e girmek olduğunu söyledi.

    “SİNAN’A LAYIK MİMARLAR”

    Bu hamlelerle ilgili kılavuzunun hep Mimar Sinan olduğunu kaydeden Erdoğan, “Mimar Sinan’ın Selimiye Camii’ni ve pek çok yapıtını inşa ettiği Edirne’de 13 yıl profesör olarak çalışmış bir akademisyen olarak fakültem ve çalışma arkadaşlarım adına sizlere söz veriyorum ki, bu ülkede Mimar Sinan’a layık mimarlar yetişsin diye akademik gradomuzu her sene biraz daha yukarı çıkarmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

    “SORUNLARIMIZ AYNI”

    Seminerde bir sunum yapan Prof. Dr. Minas Bakalcev, “Okulunuzdaki stüdyoları gezdim. Çok fazla ortak nokta ve sorunumuzun olduğunu gördüm. Okulun ve kentin karşılıklı etkileşiminden söz edebiliriz. Kent çok değişken bir fenomendir. Okul irrasyoneldir. Biz okulumuzun farklı stüdyolarında üretilen projeleri bir araya getirdik. Burada, farklı dönemlere ait projelerin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Mitko Hadzi-Pulja ise kendi okullarında yaptıkları çalışmalardan örnekler sundu. Bakalcev ve Hadzi-Pulja program kapsamında stüdyo çalışmalarına katılacak ve akademisyenler ile kentli paydaşların bir araya geldiği teknik çalışmalarda bulunacak.

    Kategori:
    Haber

    Cevap yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Mimari Medya