Müzik Okulu – McGill University

6 ay önce yazıldı. Yazar:

Binanın doğu ve batı cephesi müzikal figürleri çağrıştırmasıyla tasarlanır.

Strathcona Binasının yanında dar bir parsel üstünde yapılacak ve fakültenin ana konser faaliyetlerinin yer alacağı bu yeni bina, ek fakülte ofislerinin yanında kütüphane, resital salonu, sanatın şekli multi medya ve uygulama stüdyolarını içeriyor.

Multi medya stüdyo tasarımın bağlayıcısı olur.

Kısmen 5 katlı cilalı kireç taşı hacim, kuzeyde arsanın sonuna doğru 3 katı yerin altına gömülmüştür. Uygulama odaları ve teknik stüdyolar multimedya stüdyosunun güneyine yerleştirilir.

Resital Salonu ve ana giriş bu odaların üstünde sokak kotuna yerleştirilir. Yeni bina; giriş holünün içinden geçip bir köprü aracılığı ile fakültenin diğer kısımları ile bağlanır.

Resital salonunun hemen üstünde heykelimsi bir merdivenle bağlanmış 3 katlı kütüphane, 3 katlı ek ofis ve uygulama mekanlarıyla birlikte yer alıyor.

Katlanmış beton satıh, üsteki ana binanın görünüşünü destekleyip şekilde zemin kat alanlarını tanımlanıyor.

Doğu cephesi, ofis koridorlarını aydınlatan ve kütüphane girişine geniş camlı bir giriş sağlayan uzun ince pencereleriyle siyah ve gri çinkoyla kaplanır.

Batı cephesi, Işığı küçük iç mekanlara taşırken,mekanik antik piyanoda kullanılan piyano rulolarını hatırlatan bir sizi delikli pencereyle Strathcona binasını yansıtan mat ve cilalı alimunyum bir dokuya sahip olur.

Saucer ve perrotte’nin tasarımı, Montreal şehir merkezindeki McGill Üniversitesi Yerleşkesinin güneydoğu köşesine göze çarpacak bir eser kazandırır.

Kategori:
Sanatsal

Cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mimari Medya