Kopenhag İşletme Okulu

3 ay önce yazıldı. Yazar:

Kopenhag İşletme Okulu yerleşkesindeki gelecekte olan büyümesine yönelik planın tamamı ve yeni fakülte binasından oluşan iki aşamalı olan mimari yarışma Lundgaard & tranberg tarafından kazanılıyor.

Yeni fakülte binası, yerleşkenin içerisinden boylamasına geçerek Solbjerg Place’a doğru kıvrılıp ana yayayolunu çevreleyecek şekilde ve gittikçe daralan bir alana yerleştiriliyor. Takoz biçimli geometrisinden ötürü de bu ismi alan yapının 4 katlı ana kütlesi, kampus peyzajının bir uzantısı şeklinde görünen tek katlı organik biçimli tabanın üzerinde duruyor.

Eşit iki derecede önemli giriş, en önemli kamusal mekanların, cafe, bekleme ve çalışma mekanlarının aşamalı platformların üzerinde yer aldığı zemin kat peyzajı boyunca geçit formunu alıyor.

Geniş yuvarlak tepecamları gün ışığını binanın derinliklerine kadar ulaşıyor. Avlunun çevresinde bulunan açık yürüyüş alanlarından erişimi ile esnek oda boyutlarına izin veren bazı başka belirli elemanlarda bulunuyor.
Avlu aynı amda öncelikle doğal havalandırmaya dayanan iklim kontrol sisteminin bir kısmını da oluşturuyor.
Cephenin arkasındaki aktivitelerin, gündüz ve gecelerin, havanın seçtiği sürekli değişen ve kat yüksekliğindeki çeşitli malzemelerden oluşturulan panjurlar, binaya sürekli değiştirilem bir yüzey vererek dış cepheyi karakterize oluyor.
Yerleşkenin de büyütülmesi, yerleşkenin bütünlüğünün her zaman sağlanacak ve bazı belirgin peyzaj elemanları ile dolayısıyla bağlanacağının garantilenmesi ile değişen ihtiyaçlarla her zaman cevap verecek biçimde gerçekleştiriyor.

Kategori:
Makale

Cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mimari Medya