Hem Ev Hem Oyuncak Kutusu!

12 ay önce yazıldı. Yazar:

Bu ev çocuklar için hem ışık hem oyun alanı olarak tasarlandı ve oldukça büyük boyutlarda devasa bir oyuncak kutusu olarak yapıldı.

Austin Maynard Architects tasarımı olan projede tasarlanan bu yapının Melbourne’de olan bir eve eklenti olarak kuruldu. Önceki yapıda bulunan teras orjinalliği korunurken, cephesi ile önde olan iki odasına da ellenilmedi. Yalnız bir odası çalışma odası ve banyonun birleşmesi ile genişletilip yenilendi.

Yeni yapılan ekleme binada bir açık mutfak, oturma odası ve bunlara ek olarak bir de yemek odası bulunuyor. Ayrıca üst kısımda iki yatak odası ve bir banyosu var. Evin zemini tamamen bir depolama alanı olarak tasarlandı. Böylece saklama alanı sadece dolaplarla kısıtlı kalmayarak büyük bir mekan yaratıldı.

Ayrıca evin sahibinin bebeği dikkate alınarak, günden güne değişen ihtiyaçları da göz önüne alınarak küçük çocukların eşyaları aşağıya atma heveslerinin çok olduğundan dolayı yeni eklenen yapının zemin kısmı kocaman bir oyuncak kutusu olarak düşünülmüş ve böylece yerler çocuklar için oyun alanı olmuş.

Evin cephelerinde perfore metal kullanılmış. Kullanılan bu delikli metal malzeme fazla olan gün ışığını engellerken azar azar ışığın eve yayılmasına olanak veriyor. Evin tüm açıklıkları ve pencereleri pasif güneş enerjisini optimize etmesi üzerine tasarlandı. Ayrıca çatının beyaz olması da ısınmayı ve böylece ısı transferini önemli ölçüde kontrol altına almış oluyor. Çatıya koyulmuş olan su tankında toplanmış olan sular da tuvalet ile bitki sulamalarında kullanılıyor.

Kategori:
Tasarımlar

Cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mimari Medya